Helleaalto jatkuu Huipuvuorilla ja edellinen auringossa mittamaamme lämpöennätys paukahti rikki mittarin näyttäessä päivällä kuudentoista plusasteen lukemaa!

Aamun myöhäinen startti ja ennätysmäinen lämpö alkoivat selvästi rapistuttaa retkikuntamme moraalista selkärankaa.

Selkäranka taisi napsahtaa poikki viimeistään siinä vaiheessa kun pari retkikuntalaista heittäytyi vapaamatkustajiksi, muodostaen junan kärjessä puskevan Jounin perään siten, että Heini istui Jounin ahkion päällä ja Jaakko puolestaan Heinin ahkion päällä.

Onneksi Pohjoisen poika ei vähästä hätkähdä, vaan jatkoi hiihtämistä edes suksien sivallusten rytmin häiriintymättä. On se vaan kova poika hiihtämään!.

Lounastauko venähti auringossa hylkeen lailla retkottavien retkikuntalaisten yhteispäätöksellä tunnin mittaiseksi.

Lounaan jälkeen lähdin reippaasti kärjen tuntumassa taivaltamaan uutta etappia, mutta kääntäessäni päätä tarkistaakseni onko letka kasassa, läsähti verkkokalvoilleni kuva, joka ei hevin lähde mielestä. Muutama retkueemme uroista oli heittänyt paitansa pois ja hiihteli nyt pelkät vetovaljaat salskean ylävartalonsa suojana.

Kyllä suomalaisen arktisen vaeltajan reilun 5000 päivittäisen kilokalorin muokkaama ja villaisen kerraston kalman kelmeäksi jättämä vartalo on näyttävä näky auringossa hehkuvia hankia vasten!

Taisimme olla aika viihdyttävä näky ympärillämme vinhasti pörräävälle turistiliikenteelle. Saimme olla koko ajan tumppu ojossa morjenstamassa ohi kiitäville moottorikelkkailijoille ja koiravaljakoille. Näimme myös mainiota luistelutyylin hiihtoa sekä joitakin kaltaisiamme ahkioiden kanssa kulkijoita.

Vaikka kuljemme nyt varsin vilkkaasti liikennöityä väylää, onnistuimme sentään bongaamaan uuden eläinlajin listallemme – Svalbardin peura tuli ikuistettua useammankin kameran muistikortille!

Aurinkoinen hiihtopäivä jäi viiteen legiin ja päättyi leirin ”torilla” järjestettyyn yhteispiknikkiin, mölkkypeliin ja hunajaisen radioäänemme iltakuuntelun päätteeksi laulamaan nostalgiseen kappaleeseen. Lauluesitys nostatti varmasti Longyearbyeniin asti kuuluvan aplodien ja bravo-huutojen myrskyn!

Retkikunnalla kaikki hyvin.

(TJ)

26.4.2011

Lämpötila: aamulla +5 astetta, päivällä +16, illalla -4
Tuulen nopeus: aamulla , päivällä , illalla tyyntä
Hiihdetty matka: 15 km
Etäisyys Longyearbyeniin: 22 km.
Sijainti: N 78°11,356′ E 16°32,403′