Retkikunta starttasi eilisen ylämäkipäivän jälkeen energiaa puhkuen ensimmäiseen kahdeksan legin päivään.

Ensimmäiset neljä legiä olivat enemmän tai vähemmän tasaista jäälakeutta Lomonosovfonnalla upeassa puolipilvisessä säässä ja huikeissa maisemissa. Aurinko helotti sen verran polttavasti, että aurinkorasvatuubit kiersivät tauolla ahkerasti – saa nähdä nähdäänkö jo huomenaamulla ensimmäiset palaneet nenät.

Ei päivä sentään aivan tasaisen loikotukseksikaan mennyt, vaan lounaan jälkeen pääsimme parin legin verran mittelemään voimia ylämäessä. Näkyvyyskin meni sumun ja lumisateen takia sen verran kehnoksi, että suunnan pitäminen oli hankalaa ja jätimme jälkeemme alppikäännöksiä muistuttavan nousu-uran.

What goes up, must come down!

Päivän kaksi viimeistä legiä paineltiin vapaata tyyliä alamäkeen ja hymy oli joka iikalla korvasta korvaan. Alamäessä nähtiin muunmuassa mallikasta luisteluhiihtoa ja lennokas pyllähdys. Jiihaa!

Huomisen tavoite on Newtontoppenin juurelle hiihtäminen kahdeksassa legissä. Matkaa on jäljellä reilut 18 kilometriä.

Meidän teltassa koitokseen valmistaudutaan lettuja paistamalla ja auenneita kantapäitä lääkitsemällä, naapuritelttakunta sen sijaan kuuluu liekittävän ylimääräisiä sokereitaan ja suolakeksejään pihalla.

Retkikunnalla kaikki hyvin! (TJ)

13.4.2011
Lämpötila: – 
Tuulen nopeus: –
Hiihdetty matka: reilut 17 kilometriä linnuntietä