Telttakunnallamme päivä alkoi jo klo 2.00 yöllä. Nalleväijyyn herättettiin siis keskellä yötä hyvin nukutun 1,5 tunnin jälkeen.

Väijyvuoromme oli 2 tuntia, jonka aikana toisen tuli olla ulkopuolella vartioimassa ja toisen tuli olla teltassa valmiudessa mikäli karhuhälytys kajahtaisi. Aika kuluu yleensä hitaasti mikäli kelloa tuijottaa, niinpä ajattelin että venytän kellon katsomista mahdollisimman pitkään.

Vartiovuorossa oli sopiva hetki venytellä lihaksia horisontintarkkailun ohessa. Aika kuluikin loppujen lopuksi niin nopeasti että katsoin kelloa ensimmäisen kerran vasta 03.28. Harmi vaan etten huomannut että tuntikin oli jo vaihtunut vaan luulin että olen ollut vartioissa vasta 28 minuuttia!

Häpeissäni mietin että onpa miehellä vähäinen kärsivällisyys kun alta puoli tuntia jaksaa. Kello 4.00 (luulin että kello on 3.00) ilmoitin telttakaverille että voin hoitaa toisenkin tunnin. Hän aikaa paremmin ymmärtävänä korjasi että kuule meidän vuoro loppuu jo. Joten kiireesti naapuri teltan ovikelloa soittamaan ja väijyvastuun siirtoa suorittamaan.

Ja ai niin, yö sujui rauhallisesti eikä karhuja kuullut eikä näkynyt. Harmi.

Koska edellinen myöhään kestänyt päivä ja yön karhuväijyt söivät yöunta niin herätys oli armollisesti vasta kello 9.00 ja startti tapahtuisi klo 11.00.

Aamu alkoi pilvisessä pikkupakkasessa (noin -1oC) ja lähtöön startattiin hieman kylmähkön vastatuulen vastustamana. Päivän etappi oli pientä ala- ja ylämäkeä mikä sopi hyvin totuttamaan jäseniä tulevia koitoksia varten.

Päivä pysyteltiin laakson pohjalla ja katsellen reunamilla olevien vuorten komeaa ja karua jylhyyttä. Kolmannen legin aikana naamojen sävy alkoi muuttua punertavaksi ja hikipisaroita otsalohkoihin. Takkeja auottiin, hanskoja poistettiin ja lakkeja löysättiin.

Tauolla lämpömittari ilmoitti +4 C lämpöastetta! Onneksi keli oli kuitenkin hyvä eikä lumen sulamisesta ollut tietoa.

Päivän matka jätettiin kuuteen legiin (1 legi = 50 minuuttia hiihtoa ja 10 minuuttia taukoa). Vaiskan ilmoitus huomisen ja ylihuomisen kovista nousuista sai viimeistään päivällä naamassa olevan punertavan sävyn häipymään ja muuttamaan naamat valkeiksi.

Tietoisuus seuraavan päivän hien ja maitohapon extra-annoksesta sai jokaisen kiireellä pystyttämään telttansa, jotta päästään taas tankkaamaan voita mahaan ja lepäämään.

Retkikunnalla kaikki hyvin. (JT)

Lämpötila: -3
Tuulen nopeus: 0 m/s
Hiihdetty matka 15,5 kilometriä