Kokoonnuimme lokakuisena viikonloppuna retkikunnan ensimmäiseen yhteiseen tapaamiseen ja opetustilaisuuteen Laskuvarjojääkärikillan majalle Pohjois-Valkealaan.

Osa porukasta tunsi toisensa jo entuudestaan Vaiskan aikaisemmilta reissuilta, eivätkä loputkaan olleet kauaa ventovieraita keskenään. Parille retkikuntalaiselle oli sattunut viikonlopulle muuta menoa, joten aivan koko joukkoa emme saaneet saman katon alle.

Lauantain ohjelmassa oli tulokahvien jälkeen oppitunteja, jotka sisälsivät teoriaa jäätiköllä vaeltamisesta, niksejä retkikunnan suunnitteluun, sekä toimintaohjeita jääkarhun kohtaamiseen. Jaoimme lisäksi retkikuntalaiset pienempiin ryhmiin, jotka vastaavat tahoillaan varusteiden, ensiapuvalmiuden, sekä viestiyhteyksien ja tiedottamisen suunnittelusta syksyn ja kevään mittaan.

”Virallisen” ohjelman päätyttyä, Ilta kului vapaan oleilun ja jutustelun merkeissä. Nahannyn ja Cumuluksen näytekappaleet untuvatamineista ja makuupusseista joutuivat ankaran hypistelyn kohteeksi. Myös mm. keitinlaatikoiden tuotekehittely herätti reipasta keskustelua. Sauna lämpesi muun tohinan ohessa ja muutama makkarakin käristyi laavunuotiolla illan pimetessä.

Sunnuntaiaamupäivä oli varattu kokonaan aseiden käsittelyn harjoittelemiseen. Varsinaisen opetustilaisuuden päätyttyä oli mahdollista kokeilla ampumista kiväärillä ja haulikolla karhun virkaa toimittaviin metallilätkiin. Edellisenä päivänä teoriatunnilla esitelty karhunkohtaamisproseduuri demonstroitiin lopuksi kaikilla mausteilla.

Viikonlopusta sai napakan tuntuman tulevaan reissuun ja sen suunnitteluun. Kaikki retkikuntalaiset vaikuttavat äärimmäisen innostuneilta edessä olevasta koitoksesta ja sopivan tärähtäneiltä, että haluavat viettää kolme keväistä viikkoa Huippuvuorten tuulessa ja tuiskussa (tai kauniissa auringonpaisteessa..). Tästä se arktinen hysteria alkaa! (HK)

Ultima Thulen yhteisharjoitus 2.-3.10.2010