1.4 n. 21:30

Viime yönä pakkasta noin 30 astetta. Tänään päivällä -18-25 astetta pakkasta. Liikuimme tänään 16,9 km ja olemme siirtyneet Fredheimin kautta Tempelfjordenin itäpäähän. Pelkäsimme kovasti, että Balkardilla olisi tarjottavan kunnon aprillipila.

Jäät olivat huonossa kunnossa, mutta pääsimme kuitenkin etenemään vuorten ja vuonon välissä olevaa pientä kannasta ja sen jälkeen 2 vrk vanhaa jäätä pitkin nykyiseen leiriimme.

Paikkamme on La 78 astetta North 24,559 minuuttia, Long 17 astetta East 11,279 minuuttia. Aikomus on huomenna yrittää Tunabreenin kautta. Tunabreen on tullut alas aika pahasti niin, että sitä ei ole viimeisen 10 vuoden aikana kuljettu. Mutta saisin vaihtelua viime vuotiseen reittiin.

Näyttäisi siltä, oikealta puolelta voisi mennä. Jos ei onnistu, niin mennään Oxholmsfreenin ja Freefreenin kautta kohti Newtontoppenia.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Lue lisää Ultima Thule 2007 -retkikunnasta tästä osoitteesta www.vaiska.fi/ultimathule