Ville Toivonen (Ahven 0.82 kg)

LAJI Ahven
PAINO 0,82 kg
PITUUS 41 cm
AIKA 25.6.2016 15:50
PYYDYSTYSTAPA Muut aktiivivälineet
MERKKI JA MALLI Elävä sorva, 15cm.
SÄÄOLOT Aurinkoinen kesäpäivä.
PAIKKA Lampi
SAALISKERTOMUS
Lapset olivat ensin mökkilaiturilla ongella ja saivat ämpäriin pieniä ahvenia ja sorvia.
Morsiameni meni onkimaan myös ja hetken päästä hänen onkeensa nappasi julmetun suuri ahven. Pienen väsyttelyn jälkeen ahven nousi jo pintaan, mutta ennen kuin sain siitä otteen, pieni onkikoukku irtosi sen suupielestä.
Tästä innostuneena otin onkiämpäristä 15 -senttisen ahvenen, jolle laitoin 10 numeron kolmihaaran selkään ja päästin ahvenen uimaan laiturin viereen. Ei mennyt kuin hetki ja jättiahven iski pinnassa uivaan syöttikalaan, mutta koukku ei tarttunut.
Seuraavaksi otin ämpäristä 15 -senttisen sorvan, jonka selkään pujotin koukun ja päästin syötin uimaan. Nyt meni noin 10 minuuttia, kunnes jättiahven iski syöttiin. Tällä kertaa minulla oli avokelan sanka auki ja annoin ahvenen viedä siimaa noin kymmenen metriä ennen vastaiskun tekemistä. Temppu onnistui ja ahven tarttui nätisti suupielestä kiinni.
Lasten onkimat pikkukalat pääsivät tällä kertaa takaisin lampeen, mutta tämän ison ahvenen me savustimme. Ahventa peratessa sen vatsasta löytyi molemmat syöttikalani, sekä ahven, että sorva. Ahneella oli siis tunnettu loppu tälläkin kertaa...

OMA KUVA