Pekko ja Tuukka Pulkkinen (Hauki 8.0 kg)

LAJI Hauki
PAINO 8,00 kg
PITUUS 113 cm
AIKA 15.1.2020 11:43
PYYDYSTYSTAPA Pilkki
MERKKI JA MALLI Asseri pisara volframi mormyska ja kultahopeinen pystypilkki
SÄÄOLOT +2°C pilvistä ja heikkoa vesisadetta, jäänpäällä ei lunta
SAALISKERTOMUS
Menimme poikani kanssa pilkille eräänä sateisena tammikuun aamupäivänä aavistamatta minkälainen seikkailu siitä syntyisi.
Ajoimme tutulle paikalle ja menimme jäälle samoille avannoille, jotka olimme edellisinä päivinä todenneet hyviksi. Laitoin ensin pojalle syötit koukkuun ja hän aloitti heti kalojen narraamisen viereiseltä avannolta, jossa alkoikin heti nykiminen siiman päässä.
Sitten laitoin itsellenikin kaksi toukkaa morrin koukkuun ja laskin pilkin veteen, samaan avantoon, josta poika oli puolikiloisen ahvenen kiskonut jäälle kaksi päivää aiemmin. Siinä vaiheessa 5-vuotias poikani oli jo ensimmäisen särjen saanut jään päälle ja irrottanut koukusta. Kauaa ei tarvinnut odotella kun nappasi. Ensin luulin, että iso ahven on siiman päässä. Kala lähti viemään siimaa metritolkulla ja kiirehän siinä meinasi tulla päästämään pikkukelalta lisää. Siitä alkoi tunti ja kymmenen minuuttia kestänyt väsyttäminen ohuen monofiilisiiman katkeamista peläten. Monta kertaa kala saatiin avannon suulle näyttäytymään ja silloin iski ihmetys kuinka vonkaleen saisi pienestä reiästä jäänpäälle. Poikani auttoi pitämään siiman suorana, ettei sormien läpi kalalle siimaa päästäessä päässyt sykkyröitä syntymään. Lopulta useiden yritysten jälkeen ja pojan ansiokkaan kannustuksen ja avustuksen siivittämänä saatiin hauen suu avantoon ujutettua, kalan jo enimpien voimien ehdyttyä. Siinä ei auttanut muu kuin puukolla tökätä kalan leuasta läpi ja väkisin ujuttaa kala jään päälle. Kyllä siinä oli ihmettelemistä kun 8 kiloinen ja 113 senttinen hauki pötkötti jään päällä pieni mormyska leuassa kiinni. Taidanpa laittaa ensikerrallakin kaksi toukkaa koukkuun syötiksi..

OMA KUVA