Mika Olavi Kiviniemi (Ahven kg)

LAJI Ahven
PITUUS 17 cm
AIKA 7.6.2019 18:45
PYYDYSTYSTAPA Vaappu
MERKKI JA MALLI Salmo Hornet 4,5cm Floating (special uv väri)
SÄÄOLOT Pouta, aurinkoinen, pilvetön taivas.
PAIKKA Kiviniemen ja Majan saaren välistä, syvänteen penkereeltä.
SAALISKERTOMUS
....kesän vapaapäivien rutiineja kunnioittaen lähdin toistamiseen Aurejärvelle iltapyyntiin veto-uistelemaan. Alkuillan nihkeän kuhasyönnin tietäen valitsin ottipeliksi Ahven-varman Hornetin. Eipä aikaakaan kun pikku-sintti raitapaita pyristeli UL-setun 0.10mm kuitusiiman päässä. Sammutin sähkömoottorin soutuveneen perästä, annoin venheen lipua itsekseen lähes tyynellä järvellä ja
aloin kelata siimaa sisään kaikessa rauhassa....KUNNES ISKI ISOMMIN n.5m veneen reunasta!!! Ihmetykseni oli aluksi varsin suuri kun mietin, että mikä ihme sille abburalle nyt oikein tuli ...siimaa purkautui useampi metri ennen kun sain Okuman tonnisen kelan jarrua kiristettyä sen verran ettei nyt jo pinnassa pärskivät TUPLAT: luupää-puikkari ja pikku ahven saaneet enää vedettyä yhdessä tuumin vaappuani kauemmaksi veneestä. Molemmat nousivat nätisti veneeseen haavaamalla valokuvaamisen jälkeen, nopea molempien mittaaminen (Ahven n.20cm ja Hauki n.53cm. Ei punnittu) , vapauttamiset takaisin järveen kasvamaan kokoa.
Olen harrastanut kalastusta yli 40 vuotta ja ensimmäisen kerran sattui ottamaan tuplat, joten arvelisin tällaisen olevan jokseenkin harvinainen sattuma.

OMA KUVA