Matti Holopainen ja Mika Liukku (Merilohi 18 kg)

LAJI Merilohi
PAINO 18,00 kg
PITUUS 122 cm
AIKA 10.8.2018 11:30
PYYDYSTYSTAPA Vaappu
MERKKI JA MALLI Hollolan Uistin, MM Onnela
SÄÄOLOT Pilvipoutainen
PAIKKA Teno, Kenttäsuvanto
SAALISKERTOMUS
Päätettiin tämän vuoden soutukausi upeasti. Viimeinen päivä oli unohtumaton. Heti asmulla saimme pari tittiä. Kolmen tunnin soudun jälkeen saimme reissun ensimmäisen ”jalankin”, kun Hollolan Arin suosittamasn vaappuun iski 5,5 kg:n kojamo.
Teimme samalla kohdalla vielä yhden laskun ja lähes samalla kohdalla vapa taipui taas. Nyt oli kyseessä varsinainen ”puntarikala”. Reilu 20 minuuttia ja veneessämme oli molempien ennätyskala...joka myöhemmin punnittiin Helanderin Jounin vaa’’alla 18 kgn painoiseksi ja 122 senttiä pitkäksi kojamoksi.
Kalan jälkeen oli aika nauttia. Käytiin syömässä Vallen ravintolassa ja puhuttiin, että 15 kg:n rikkomiseen meni teilu 20 vuotta, näinköhän koskaan ehditään saada 20 kg:a rikki.
Päiväunien jälkeeb ajateltiin mennä vielä kerran joelle, nautiskelemaan viimeisistä tunneista.
Mentiin samoille paikoille kuin pöivällä, kertaamaan aamun tapahtumia.
Ensimmäisellä lskulla aurinkokin helli meitä, mutta hetken päästä se meni taas pilveen. Samalla näinme lohen hypyn taas samalla kohdalla mistä saimme ennätyskalamme.
Seuraavan laskun teimme taas siitä ja uskomatonta kyllä taas vapa taipui...samalla vaapulla.
Reilu 30 min myöhemmin kala oli kyydissä...KALA olk vieläkin isompi kuin aiempi ennätyksemme. Hetki levättuin rannassa, kunnes mentiin Jounin rantaan punnitsemaan tämäkin.
Tällä kalalla oli painoa 24,5 kg ja pituutta 136 senttiä...
Aivan uskomaton kauden päätös...
P.S. Reissun jölkeen aiemmin nimetön vaappuväri sai nimen MM Onnela, kalastajien nimien ja läheisen suvannon/onnen tunteen mukaan
P.S.2 isompi kala vietiin täytettäväksi (samalla vietiin myös Vallen Petterinedellisenä pöivänä saama samankokoinen kala.)

OMA KUVA