Asko Karppinen (Hauki 11.29 kg)

LAJI Hauki
PAINO 11,29 kg
PITUUS 128 cm
AIKA 31.7.2020 20:45
PYYDYSTYSTAPA Viehekalastus
MERKKI JA MALLI Rapala Husky 13cm/12g
SÄÄOLOT Melkein tyyntä ja lämmintä 18 astetta.
PAIKKA Tenetti-niminen joki Vuokatissa. Kyseisessä kohdassa syvänne, jonka penkalta saatu useita kaloja.
SAALISKERTOMUS
Ennen pois lähtöä joelta, halusin vielä käydä tekemässä kaarroksen syvänteen reunassa, josta olin saanut hieman aikaisemmin kuhan. Melkein samalla kohdalla vapa taipui voimakkaasti ja luulin vieheen tarttuneen pohjaan. Pysäytin veneen ja nostin vapaa pari kertaa voimakkaasti tiukalla jarrulla. Olin siinä vaiheessa taipuvainen uskomaan edellä mainittuun.
Juuri sillä hetkellä tunsin vahvassa nytkähtelyä ja kohta viehettä jo vietiinkin siihen malliin, että tuli kiire löysäillä jarrua. Jonkin ajan päästä näin kalan ensimmäisen kerran ja vilkaistessani haaviani totesin sen auttamatta liian pieneksi. Kun katsoin kalan auki olevaa suuta ja paljaita käsiäni, niin päätin ainoaksi vaihtoehdoksi kalan väsyttämisen siihen kuntoon, että voin hinata sen moottorilla rantaan.
Kalaa piti välillä toisella kädellä kuvata kännykällä, siltä varalta, jos se pääsisi karkuun. Loppujen lopuksi joen armoton saalistaja oli veneen vieressä voimattomana ja hitaasti moottorilla ajaen sain kalan rantaan ja nostettua sieltä kyytiin.
Suuri oli ihastus ja kauhistus kotiväessä sekä naapureissa kun kalaa punnittiin ja mittailtiin.

OMA KUVA