Merellä pääsee katselemaan poikkeuksellisen pysäyttäviä taivaallisia näkyjä, yhden illan aikana taivas voi käydä läpi kaikki mielialat.

Elokuinen iltapäivä saaressa, avomeri siintää silmänkantamattomiin. Annan päivänpaisteesta uupuneiden silmieni levätä horisontin terapeuttista linjaa seuraten. Kahden eri säärintaman läheisyys ja kesäpäivän auringonpaiste on nostatattanut aavistuksellisen utupilven seesteisenä aaltoilevan meren ylle. Kevyt, hiljalleen kehittynyt, pilvivaippa kattaa koko merialueen, lukuunottamatta siinä olevia pieniä aukkoja.

Valkeapurjeinen alus purjehti meren selkää, kuin vapaudesta riemuiten. Äkisti pilvimassassa oleva aukko siirtyi, niin että auringon valokeila pääsi haravoimaan merta, kuin etsien kohdetta mitä valaista. Sen katse kohtasi suojattoman purjeveneen nostaen sen esiin vellovasta vesimassasta jalokiven tavoin, kuin pyhittäen sen.

Pyhä purkkari

Myöhemmin samana iltana auringon mieliala muuttui täysin, se värjäsi laskeutumistaan seuraavan mailman surumielisen synkkiin kontrasteihin. Luottamus sen uskolliseen kiertorataan antanee oikukkaan luonteensa anteeksi?

auringonlasku