Kalareissulla Mälarenilla sattui hauska kohtaus kun kalasääksi valitsi epäavallisen istuinorren.

Kalaa ei tullut 28.7 iltana, ei kuhaa vetämällä, ei haukea heittämällä, eikä edes raitapaita-ahven käynyt täkyyn. Ikimuistoiset naurut saimme kuitenkin, kun venekerhon saaren laiturista seurailimme kalasääksen touhuja.

Lintu istuutui purjeveneen maston tuulinuolen päälle. Hutera nuoli ei sopinut orreksi, vaan keinui ja huojui, niin että sääksiparka joutui tosissaan tasapainottelemaan siellä pysyäkseen. Välillä se levitti siivet nostaakseen ruumiinsa parempaan asentoon mastonnokassa. Koko näky oli todella hullunkurinen kun kookas lintu räpytteli ja kiemurteli tuuliviirinä lähes kymmenen minuuttia. Saaren ranta oli täynnä veneitä, joista ihmiset nauraa räkättivät kovaäänisesti koko näytelmän ajan.

Kyllä harmitti taas, että olin jättänyt kameran kotiin. Kännykän kameralla sain sentään jonkinlaisen todistusaineiston luontokappaleen toilailusta!

kalasääksi tuulinuolena