Kuiva makuupussi on edellytys hyville yöunille. Rinkat eivät pidä vettä kovinkaan hyvin ja siksi varusteet on pakattava kanoottisäkkeihin, jos ei tahdo niiden kastuvan. Ortliebiltä tuli keväällä myyntiin käytännöllinen vedenpitävä kompressiopussi makuupussin suojaamiseksi. Hankin sen testiin.

Makuupussin mukana tulee yleensä kompressoitava pakkauspussi, jonka avulla makuupussin saa kutistettua vain pieneen osaan alkuperäisestä pakkauskoostaan. Siitä on suurta hyötyä erityisesti rinkkaretkeilijöille, melojille, pyöräilijöille ja muille joille varusteiden pienestä pakkauskoosta on etua. Pienenpään tilaan mahtuvat tarvikkeet paitsi helpottavat pakkaamista, myös keventävät kuormaa, kun ne mahtuvat pienenpään ja siksi kevyempään kantolaitteeseen.

Vaellusreissuille pukkaa mahtumaan aina jokunen sadepäivä, joka kostuttaa rinkan sisällön. Rinkan sadesuojasta on jonkun verran etua, mutta vielä ehokkaampi suoja on varusteiden pakkaaminen vedenpitävästi erillisiin pusseihin. Koska makuupussi on jo pakattu kertaalleen omaan kuljetuspussiinsa on typerää pakata se sen lisäksi erilliseen vedeltä suojaavaan pussiin. Saksalaisen vedenpitäviin pakkauksiin erikoistuneen Ortliebin uutuustuote on ohuen ohuesta vedenpitävästä muovikankaasta valmistettu kompressiopussi. Koska vedepitävät pussit ovat suurin piirtein ilmatiiviitä, olisi makuupussia vaikea saada puristettua pieneen tilaan, niin ettei säkkiin jäisi ilmaa. Ortlieb on ratkaissut ongelman asentamalla pussiin venttiilin, jonka kautta kompressiohihnoilla kiristettävän pussin ilman saa tyhjennettyä pihalle. Sen käyttäminen on todella helppoa.

Testasin pussia eri tilanteissa, niin merellä kuin maareissuillakin. Kompressiopussi kesti hyvin käyttöä osoittamatta kulumisen merkkejä ja toiminnot ovat yksinkertaisia ja edustavat vankkaa Ortlieb laatua. Tätä pussia voin suositella kaikille retkeilijöille aktiiviseen käyttöön sen korkeasta, noin 35 euron, hinnasta huolimatta. Pussia on saatavissa kahta eri kokoa.

Arvosana ****

Tiedustelut: North-West Import Oy, p. 0400-538096, www.north-westimport.net

 

 

 

 

 

Ortlieb makuupussin suojaamiseksi