Myrskytikut paketissaan

Tulentekovälineet ovat luonnossaliikkujan tärkeimpiä varusteita ja valinnanvaraa niissä on runsaasti. Myrskytikut ovat tulitikkuja, joiden rikkipää on päällystetty esimerkiksi vahamaisella kosteudelta suojaavalla aineella. Otin testiin Savotan version myrskytikuista.

Tikut myytiin 2×25 paketeissa n. neljän euron hinnalla, mikä on moninkertainen verrattuna tavallisiin tulitikkuihin. Savotan myrskytikkujen raapaisupäät eivät syttyneet hyvin, vaan tulitikut katkeilivat usein ennen liekin leimahtamista. Ne tikut mitkä lukuisten yritysten jälkeen syttyivät, tuottivat merkillisen sankan ja tikahduttavan savun, joka tuntui kirvelevänä keuhkoissa. Lisäksi syttynyt tikku sammui erittäin helposti, yleensä ennen kuin sen ehti viedä edes sytytettävän kohteen lähelle.

Savotan myrskytikut ovat harvinaisen epäonnistunut ja aivan yläkanttiin hinnoiteltu tuote, jota en suosittele kenenkään hankkivan.

Lisätietoja: www.finn-savotta.fi

Sytytys ei ole näiden tikkujen heiniä