Minulla on ilo avata uusi retkeilyaiheinen blogi. Blogini selkärankana tulee olemaan retkikertomukset ja retkeilyvälinetestit. Retkikertomukseni ovat eräkuvaelmia, jotka sisältävät niin luontotietoutta kuin retkeilyromantiikkaa.

anton

Vaellukseni ulottuvat kotiseudultani Helsingin saaristosta ylälapin erämaihin ja joskus ulkomaillekin.Testit laadin hyödyttämään kaikkia luonnossa liikkumisesta kiinnostuneita. Tarkoitukseni on kartoittaa retkikauppojen ja markettien retkiosastojen hyllyjä ja poimia sieltä mielenkiintoisia ja erityishuomiota ansaitsevia tuotteita testiini. Testaan tuotteita sekä yksittäin, että useampia vastaavia kerrallaan. Mielestäni retkikäyttöön tarkoitetun tuotteen tulee ehdottomasti kestää käyttöä ja toimia hyvin, siksi testaan jokaisen tuotteen kovalla käytöllä.

Koska tuotteita on tarjolla pilvin pimein, ovat tuottamani vertailutestit hyödyllisiä ostopäätöstä tekevälle. Olipa kyseessä fleecepaidan, teltan tai vaelluskenkien hankinta, on valmiista käyttökokemuksista todellista hyötyä.

Journalismi muuttuu yhä enemmän yksisuuntaisesta lehtikirjoittelusta aktiiviseen internet vuoropuheluun. Siksi tavoitteeni on luoda palsta, jolla jokainen lukija voi vaikuttaa sisältöön. Blogien lopussa on kohta, johon voi kirjoittaa kommenttinsa. Kaikki palaute on arvokasta, mutta erityisesti iloitsen, jos esitätte toiveita esimerkiksi testattavista tuotteista. Jos harkitset vaikkapa kuoritakin, teltan tai kanootin hankkimista, mutta runsaan tarjonnan vuoksi ostopäätöksen tekeminen on vaikeaa, ehdota tuotetta tai tuotteita testiini. Koska blogin päivittäminen on nopeaa, voin tuottaa testit luettavaksi hyvin nopealla aikataululla.

Kiitos digitekniikan, voin kuvittaa lastujani myös videoin. Elävän kuvan avulla retkitunnelman kertominen tai tuotteiden toiminnan havainnollistaminen on kätevää.

Parhaimmillaan palstani palvelee lukijoita suoraan ja saamme aikaan todellista vuorovaikutuksellista outdoor journalismia.

Eräopas / toimittaja Anton Kalland