Niin kuin tiedämme, elämme nopeasti muuttuvassa maailmassa. Ensin tuli korona ja sitten Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Näillä näkymin Venäjän aggressio ei vaikuttaisi negatiivisesti IWA:n järjestämiseen. Näytteilleasettajien luettelossa on 27 yritystä, jotka ilmoittavat alkuperämaakseen Venäjän Federaation. Nähtäväksi jää, tulevatko kaikki nämä yritykset Nürnbergiin.

Kaikesta huolimatta NürnbergMesse GmbH ilmoittaa järjestävänsä IWA 2022 asemessut 3.-6.3.2022, ellei Saksan hallitus sitä kiellä. Mutta messumatkaa ajatellen on tukku

Uusia sääntöjä

Messuille sisäänpääsyyn tarvitaan
• JOKO todistus vähintään kahdesta rokotteesta
• TAI todistus jo sairastetusta taudista
Molemmat saa netissä osoitteessa ”kanta.fi”, ”Avaa koronarokotustodistus” tai ”Avaa sairastamistodistus”.

Todistus asealalla toimimisesta (englanniksi tai saksaksi = Proof of trade visitor status) ja vähintään 18 vuoden ikä.

Etukäteen ostettu lippu (paikan päällä ei lippuja myydä), 1 päivä 34 eur, kokoaikalippu 50 eur.

Sisäänpääsyvaatimukset, lipunostolinkki ja lomakepohjat löytyvät mm. NürnbergMesse Finlandin sivuilta: http://www.nuernbergmesse.fi/

Uutta on myös Saksan vaatima matkustusilmoitus sillä Suomi katsotaan ”korkean riskin alueeksi” (???) Sellainen linkki löytyy myöskin NürnbergMesse Finlandin sivuilta.

Ukrainan tilanne ei vaikuta lentämiseen Finnairilla, Norwegianilla tai Lufthansalla Frankfurtiin tai Müncheniin. Reitit Helsingistä näille kentille eivät kulje Ukrainan ilmatilassa.

Näytteilleasettajien luettelo

…löytyy mm. tästä. Suomalaisia on tällä kirjoittamalla mukana neljä: Osuma (Haapajärvi), Svala (Kärsämäki), 3HGR (Niittylahti) ja UphillSport (Tampere).