IWA Outdoor Classic 2022-messuja ollaan järjestämässä kahden vuoden tauon jälkeen. Päivät olisivat tiedotteen mukaan 3.-6.3.2022. Siis to-su, kun IWA on ollut aiemmin pe-ma. Ilmeisesti maanantai on ollut aika kuollut päivä. Olenpa nähnyt että jotkut näytteilleasettajat ”käärivät telttansa” jo sunnuntaina. Se ei olisi sallittua ja olisi kovasti väärin messuvieraita kohtaan. Nyt sunnuntaista 6.3. tulee varmasti kova päivä.

Nyt lainaan NürnbergMesse Finlandin tiedotetta suoraan koska tämä on tärkeä asia. Olisi pöhköä matkustaa Saksaan vain huomatakseen että ”ovet ei aukene meille”.

Liput etukäteen!

Messuliput myynnissä vain netissä
24.2.2022 saakka

IWA:n messulippuja voi nykyään ostaa yksinomaan messujen nettikaupasta. Liput ovat ostettavissa 24.2.2022 saakka. HUOM. paikan päällä messuilla ei myydä lippuja lainkaan. Tämä on korona-ajan mukanaan tuoma uusi käytäntö.

Huolehdithan siitä, että olet hankkinut messulippusi etukäteen messujen lippukaupasta netistä.

Messulippua ostettaessa nettikauppaan tulee ladata todistus siitä, että kuulut messujen ammattikohderyhmään. Tämä on Saksan viranomaisten vaatimus, sillä messuilla esitellään aseita, eivätkä messuille pääse kuin ammattilaiset. (Aseet ja patruunat ovat kuitenkin aina deaktivoituja. Toim. Huom.)

Tässä muutamia esimerkkejä niistä todistuksista, joilla voit osoittaa ammattilaisuutesi:

Yrityksen omistaja: yrityksesi kaupparekisteriote, josta käy ilmi oma nimesi | kutsu IWA:n näytteilleasettajalta (kutsulomake messujen nettisivuilla)

Työntekijä: työsopimus | todistus työnantajalta | käyntikortti | kutsu IWA:n näytteilleasettajalta (kutsulomake messujen nettisivuilla)

HUOM. lue täydelliset ohjeet ammattikohderyhmistä ja tarvittavista todistuksista messujen nettisivuilta.

Kohdasta ”Overview proof of trade visitor status” löydät erilaisia kohderyhmiä koskevat ohjeet siitä, millaisia todistuksia lipun oston yhteydessä tulee ladata nettiin.

Kolme seuraavaa ”Template… ” -kohtaa sisältävät valmiit lomakkeet esim. näytteilleasettajan antamaa kutsua tai työantajan työntekijälleen antamaa todistusta varten.

HUOM. jokaiselle lipunhaltijalle tarvitaan oma sähköpostiosoite. Messuliput maksetaan MasterCardilla tai Visalla tai PayPal-tilillä.

Päivälippu maksaa 34 eur ja kokoaikalippu 50 eur.
Myös vapaalippukoodit tulee lunastaa etukäteen netissä ja myös niiden yhteydessä tulee esittää todistus ammattilaisuudesta.

Covid-ohjeet messuvieraille

Messuille voi tulla turvallisin mielin. Näinä aikoina messukeskukset ovat todennäköisesti kaikkein turvallisimpia ja hygienisimpiä julkisia tiloja, sillä messut noudattavat erittäin tarkkoja hygienia- ja turvallisuusohjeita.

Nürnbergin messukeskuksen tiloja desinfioidaan säännöllisesti messujen aikana ja messuhallien ilma vaihtuu useaan kertaan tunnissa. Messuilla on maskipakko ja messuille pääsee sisään vain koronapassin kanssa. Mahdollisesti saatetaan tarvita myös negatiivinen testitulos.

Viranomaiset määrittelevät tarkat sisäänpääsyvaatimukset lähempänä messuja. Seuraa siis messujen nettisivuja. Kerromme myös näissä uutiskirjeissä seuraavan kerran tammikuun puolivälissä ja helmikuun puolivälissä sen hetken tilanteesta.

Ota yhteyttä!
Messeforum Oy
NürnbergMesse GmbH:n virallinen edustaja Suomessa
Virpi Hopeasaari, 040 544 5577, virpi.hopeasaari@messeforum.fi
www.nuernbergmesse.fi , www.messeforum.fi

(Pekka Suuronen jatkaa tekstiä)

Kun ostat lentolippuja…

…niin suosittelisin perehtymään peruutusehtoihin ja ehkä ottamaan jonkinlaisen peruutusvakuutuksenkin. Koronan vuoksi jokainen valtio tekee omia ratkaisujaan. Joskus nopeastikin, niin kuin Suomi teki eilen.

Keski-Euroopan koronatilanne ei ole hyvä Suomeen verrattuna. Ja koronatodistuksia ja -testejä saatetaan vaatia kaikenlaisia. Kannattaa perehtyä etukäteen ja hankkia viimeisin päivitys.

Uutisissa oli juttua perheestä joka ajoi Raaseporista Norjan rajalle (1300 km suuntaansa?) Vain huomatakseen että raja oli kiinni. Siinä vaiheessa minulla olisi ruvennut syylari keittämään.

Tällaista hulabaloota ei ehkä tulla näkemään IWA 2022:ssa. Kuvat ovat muutaman vuoden takaa. Kuvat: Pekka Suuronen