”Planeetan voimakkain ilma-ase” kertoo Umarex USA vailla turhaa vaatimattomuutta aitoamerikkalaiseen tapaan. Vaikka Umarex on saksalainen yhtiö, kertoo lehdistötiedote että tämä ilmakivääri on ideoitu, suunniteltu ja valmistettu Umarex USA:n tiloissa Fort Smith, Arkansasissa. Kaliiperi on viileät .50 (12,7 mm). Aseen nimi on The Hammer (vasara tai leka).

Kiväärissä on lipas, jonka avulla saadaan lähtemään kolme laukausta ripeään tahtiin. 11,66-grammainen teräskuula lähtisi 344 m/s nopeudella, ja raskain 35,64-grammainen lyijykuula 232 m/s. Jälkimmäisessä tapauksessa suuenergia olisi kunnioitettavat 955 joulea. Lähtönopeuden antaa 255 barin ilmanpainepläjäys per laukaus.

Piipun sanotaan olevan ”Made in Germany”, eli suurella todennäköisyydellä by Lothar Walther. Piipun pituus on 75 cm. Ase painaa 3,8 kiloa ilman tähtäintä. Eli vallan tukevan painoinen aikuisase.

Suomessa vaatisi aseluvan

The Hammer on ilmiselvästi suunniteltu markkinoille, joissa ilma-ase ei vaadi aselupaa. Suomessa tilanne on toinen. Ampuma-aselain tuoreehko päivitys tekee ”tehokkaasta ilma-aseesta” luvanvaraisen tuotteen. Käytännössä siis The Hammer vaatisi täyden aseluvan hakuprosessin maksuineen päivineen. Se lannistanee tällaisen aseen hankintaintoa. Aselain 2 §:

2 a § (12.6.2015/764)
Tehokas ilma-ase
Tehokkaalla ilma-aseella tarkoitetaan vuonna 1950 tai sen jälkeen valmistettua, ilman tai muun kokoon puristetun kaasun paineella toimivaa esinettä, jonka piipun pienin sisähalkaisija on yli 6,35 millimetriä ja joka on suunniteltu ja tarkoitettu ampumaan metalliluoteja.

Umarexilla on Suomessa useita maahantuojia ja outleteja. Umarex on tunnettu näköisaseiden valmistaja, jotka ovat pääsääntöisesti softair-aseita eli ampuvat kaasunpaineen voimalla muovikuulia. Umarexilla on lisenssi mm. Berettalta, Coltilta, Smith & Wessonilta, Waltherilta, Glockilta, Browningilta, Heckler & Kochilta, IMI:ltä, Hämmerliltä ja Rugerilta valmistaa näköisaseita. Onpa väitetty, että Umarexin tuotteissa voi olla osia näiltä oikeilta asetehtailta. Lisäksi Umarex valmistaa aseita Legends-nimikkeiden alla. Näitä ovat esimerkiksi P-08 ”Parabellum”, Stg-40 ”Schmeisser”, Colt 1873 Peacemaker ja Walther P-38.

Umarex on perustettu v. 1972. Sen pääkonttori sijaitsee Arnsbergissa Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa. Perustaja/omistaja/CEO on Wulf-Heinz Pflaumer. Työntekijöitä on runsaat 800. Yritys on ostanut toisia asevalmistajia kuten Reck, Röhm ja Carl Walther.

Umarexin osasto on IWA-asemessuilla Nürnbergissä aina suurimmasta päästä.