Siluettiammunnan maailmanmestaruuskilpailut pidettiin Sipoossa SSG:n radalla männä viikolla. Suomi pärjäsi hyvin ja suomalaisia osanottajia oli runsaasti, kun kerran kotikisoista puhutaan. Menestys oli sen mukainen.

Sipoon siluetin MM-kilpailuissa oli kansainvälinen osallistujakaarti. Sri Lanka oli voimalla mukana. Kuva: SAL/Siluettijaosto

Siluetissa on maallikolle käsittämättömän paljon erilaisia sarjoja, joissa suomalaiset saavuttivat useita voittoja. Ehkä jonkinlainen indikaattori on Aggregate eli eräänlainen sarjojen yhteenveto. Small Bore Rifle Aggregaten voitti Marko Nikko, Jasmine Uuttu sijoittui kolmanneksi. Standing Aggregaten voitti Jyrki Viitakoski ja Antti Peltola oli kolmas. Small Bore Pistol Aggregaten voitti Petri Savinainen ja hän oli myös Big Bore Pistol Aggregatessa toinen. Field Pistol Aggregaten voitti Jyrki Viitakoski ja Antti Peltola oli toinen.

Joukkuekilpailuissa Suomi sijoittui kolmanneksi sarjassa Field Pistol Team. Hopeaa tuli sarjoissa Standing Team ja Big Bore Pistol Team. Ja voitto eli kultaa tuli sarjoissa Small Bore Rifle Team (Niklas Lindberg, Kalle Mäkinen, Marko Nikko) sekä Big Bore Rifle Team (Marko Nikko, Niklas Lindberg ja Kimmo Iivonen).

BBR: Isopistooli/vakiorevolveri: Hopeaa Esko Lempola, pronssia Juha-Matti Saari. BBPR: isopistooli/vakiopistooli: Kultaa Veikko Huotari. BBPS: isopistooli seisten: Kultaa Jyrki Viitakoski, Hopeaa Petri Savinainen. BBPU: Isopistooli/vapaapistooli: Kultaa Petri Savinainen. Isopistoolin yhteistulokset: Pronssia Petri Savinainen. SBPR: Pienoispistooli/vakiorevolveri: Hopeaa Allan Granlund, pronssia Aki Tanninen. SBPP: Pienoispistooli/vakiopistooli: Hopeaa Toni Kelo, pronssia Allan Granlund. SBPU: Pienoispistooli/vapaapistooli: Hopeaa Tia Bäcker. FPPAS: Ratapistooli, vakioase vapaatähtäin: Kultaa Jyrki Viitakoski. Ratapistoolin yhteistulokset: Kultaa Jyrki Viitakoski. Ratapistooli joukkue: Kultaa Suomi (Antti Peltola, Petri Savinainen, Jyrki Viitakoski). Isopistooli joukkue: Pronssia Suomi (Jorma Juntunen, Aki Tanninen, Rauno Ärväs). Pienoispistooli, junioreiden yhteistulokset: Kultaa Tia Bäcker. SBRS: Pienoiskivääri, siluettikivääri: Pronssia Marko Nikko. SBRL: Pienoiskivääri, kevytkivääri: Kultaa Marko Nikko. BBRS: Isokivääri, siluettikivääri: Hopeaa Marko Nikko. BBRH: Isokivääri, metsästyskivääri: Hopeaa Marko Nikko. Pienoiskiväärin yhteistulokset: Kultaa Marko Nikko. Pienoiskivääri, joukkue: Pronssia Suomi (Niklas Lindberg, Kalle Mäkinen, Marko Nikko). Isokivääri yhteistulokset: Hopeaa Marko Nikko. Pistooli seisten joukkue: Kultaa Suomi (Petri Savinainen, Tapani Sikiö, Jyrki Viitakoski). Ilmapistooli: Pronssia Petri Savinainen. Ilmakivääri: Kultaa Marko Nikko.

Täydelliset tulokset löydät https://www.imssu2018.fi/results/

Suomen Marko Nikko kommentoi tapahtumaa seuraavasti: ”Helle on kuin jossain etelän maissa. Se syö miestä ja vaikuttaa ampumiseen. Poikkeuksellisen kuuma keli nostaa jo patruunoissakin painetta. Tulokset eivät olleet parhaat mahdolliset, ehkä tämä keli sen teki. Muuten erinomaiset kisat,” Nikko mietiskeli kotikisoistaan.

Poliisihallitus tiedottaa

Poliisin asetietojärjestelmän käyttöönotto viivästyy
18.07.2018 klo 09.49
Poliisihallitus

Ampuma-aselain muutoksen yhteydessä käyttöön otettavan uuden poliisin asetietojärjestelmän käyttöönotto viivästyy.

Ampuma-aselain muutoksen on ollut tarkoitus tulla voimaan 1.12.2018 samaan aikaan sitä tukevan uuden asetietojärjestelmän ensimmäinen vaiheen käyttöönoton kanssa. Tietojärjestelmän toisen vaiheen käyttöönotto oli suunniteltu noin vuotta myöhemmäksi. Ampuma-aselain muutoksessa on ollut kyseessä odotettua suurempi toiminnallinen muutos viranomaisille sekä luvanhaltijoille.

Asetietojärjestelmän muutoksessa on huomioitu myös välttämättömiä tulevia muutoksia, joilla on ollut odotettua suuremmat vaikutukset toimintaan. Nämä vaikuttavat myös uuden asetietojärjestelmän sekä siihen toteutettavien sähköisen asioinnin toiminteiden määrittelyihin, joiden loppuun saattamiseen on vaikuttanut myös tulevat säädösmuutokset.

Tietojärjestelmän aikatauluun on myös vaikuttanut toteutuksen kilpailutuksen viivästyminen sekä hankkeen aikana tehdyt tekniset ja toiminnalliset tarkennukset. Tämän hetkisen arvion mukaan järjestelmän ensimmäinen vaihe on mahdollista ottaa käyttöön aikaisintaan vuoden 2020 alussa.

Asetoimittaja Mikko Niskasaaren kommentti asiasta

Ja just! Olipa yllätys!

Toimivaa asetietojärjestelmäähän on yritetty luoda tähän Pisa-Suomeen ja tietotekniikan ihmemaahan vasta vuodesta 1998 alkaen. Tässä yhteydessä on syytä muistuttaa myös tuon järjestelmän sivutuotteesta, jota sisäministeriön 21.5 järjestämässä, aselain muutokseen liittyvässä tiedotus- ja keskustelutilaisuudessa mainosti mm. SM:n Seppo Sivula:

”Kun uusi asetietojärjestelmä saadaan käyttöön, se voidaan ajaa päivittäin ristiin poliisin muiden tietojärjestelmien kanssa”.

Älkää enää kävelkö vastoin punaisia valoja! Voivat aseluvat lähteä.

”Ruvetaanpa elämään siististi, jos halutaan säilyttää aseluvat.” Kuva: Wikimedia Commons/Fredericia Ampel