Stalon oli minulle uusi äänenvaimenninbrändi. Se tulee Ruotsin Malgomaj’sta, noin Wilhelminan korkeudelta. Osaston grafiikan mukaan se tulisi ”Ruotsin Lapista”, mutta ymmärtääkseni Wilhelmina on noin Raahen korkeudella. Sekä Ruotsi että Suomi pitäkööt oman käsityksensä Lapista. Stalonin toimitusjohtaja Daniel Axelsson on kuvassa, mutta vaimentimilla on myös maahantuoja Nordhunter. www.stalon.nu; www.nordhunter.com

Konekarhu Jokke on nähty jo monilla Erämessuilla ympäri Suomen, ja niin nytkin Riihimäellä. Karhulla haukutetaan potentiaaliset karhukoirat ja annetaan mahdollisesti diplomikin. www-konekarhujokke.wixsite.com

Corrosafe on torniolais-haaparantalainen aseiden turvakaappien valmistaja. Se taistelee suomalais-ruotsalaisten SIS3492 / SFS 5870- standardien puolesta Corrotechin kertoman mukaan lussumpaa eurooppalaista EN-standardia vastaan. www.corrotech.fi

Tamperelaisen Hjorth Urheilutukun osastolla toisen polven asekauppias Timo Talasmäki esitteli mm. Winchesterin haulikoita. www.hjorth.fi; www.ase.fi

Missä asemessut, siellä myös virtolainen Asetalo Oy ja sen yrittäjä Timo Huikkala. Taustalla italialaisia Faustin haulikoita. Brändi tunnetaan myös nimellä ”Three Sisters”, koska yritystä pyörittävät Stefano Faustin kolme tytärtä. www.asetalo.com

Haapajärveläinen Jukka Olkkonen on vauhdissa esittelemässä Treehugger-asehihnaa (3HGR). Tämä muutaman vuoden vanha hihna taipuu moneksi. Hintahaitari 29-79 euroa. www.olkkonen.fi; www.3hgr.fi

Kempeleläinen Markus Remes Oy tuli esille hyvin pitkällä trailerilla. Remes edustaa ja maahantuo monia brändejä, jotka avautuvat klikkaamalla kuvaa suureksi. www.remes.fi

Kokkolalainen HW-Company toi esille brittiläisen Promatic-kiekonheittimen kevyeeseen urheilukäyttöön tai omaan käyttöön. Laite on akkukäyttöinen ja kevyt, niin kuin kuvasta näkyy. Torniin mahtuu 50 kiekkoa. Heittopituus 65 metriä. Hintaa on 699 euroa. Heitin laukaistaan jalkapolkimella. Lisähintaan (165 eur) saa myös radiolähetinlaukaisun. www.hw-company.fi; www.promatic.co.uk/

Kanadalais-suomalainen CanAm toi esille huikean metsästysajoneuvon Traxter Pro HD10T1. Mutta ihanuudella on hintansa: Runsaat 21.000 euroa. www.brp.fi/off-road/

Ämpärihullu Suomi: Nyt on Sakokin liittynyt laulukuoroon. Ämpäreitä näkyi ympäri messualueen aivan simona. www.sako.fi

Kuvat (c) Pekka Suuronen