Winchester-brändi perustettiin v. 1866 erään paitatehtailija Oliver Winchesterin (1810-1880) toimesta. 1. maailmansodan aikaan Winchester oli maailman suurin asevalmistaja. Muistini mukaan työvoimaa olisi ollut peräti 17.000. Tuotteina oli mm. Enfield-kivääri ja Browning BAR-pikakivääri.

V. 1981 asevalmistaja ja patruunavalmistaja erosivat toisistaan MBO:n kautta. Asevalmistajan nimeksi tuli U.S. Repeating Arms mutta patruuna-Winchester piti oman nimensä ja on pitänyt sen tähän päivään asti.

Winchester Life TV

Imagon ylläpitämiseksi patruuna-Winchester on ruvennut tuottamaan sarjaa ”eräleffoja”. Ne voivat kiinnostaa metsästäjiä. Ne ovat internetissä tietokoneella ilmaiseksi katsottavissa tästä osoitteesta.

Winchester Life TV on patruuna-Winsun tuottama eräohjelma, jota voi katsoa ilmaiseksi internetissä. Kuva: Winchester Life TV