22. Riihimäen kansainväliset Erämessut järjestettiin 9.-12.6.2016 Urheilupuistossa 9 hehtaarin alueella. Ilma suosi hienosti ja kävijöitä tulikin 38.500. Vilkkain päivä oli lauantai 15.000 kävijällään. Paikoitellen rupesi olemaan jo hienoista väenpaljouden makua. Järjestelyt onnistuivat kuitenkin jälleen kerran hienosti.

Näytteilleasettajien osastoja oli 370. Tuotebrändejä oli esillä satoja ellei tuhansia. Pääalueet olivat outdoors, retkeily, kalastus ja metsästys. Seuraavassa messujen kuvakavalkadi, mikä keskittyy omaan erikoisalaani eli aseisiin ja tarvikkeisiin.

Kaikki kuvat © Pekka Suuronen.

MES Kalle Pohja

Perinteisen asetukkuri Hjorthin osastolla oli kaikenlaista kivaa. Toimitusjohtaja Kalle Pohja esittelee asiakkaalle NiteSite hämärätähtäintä, jossa käytetään infrapunavaloa ja näyttöruutua kiikaritähtäimen päällä.

Laitteen metsästyskäyttö on tämän hetken tilanteen mukaan rajallista: ”Suomessa laitetta saa käyttää toistaiseksi ainoastaan haavakon jäljittämisessä ja lopettamisessa sekä rottien, myyrien ja hiirien tappamisessa” (metsästyslaki 5§, 33§, 49§ ja metsästysasetus 14§ ). (= Hjorthin tiedote.) Tilanne saattaa muuttua lainsäädännön kehittymisen mukaan.

MES Lap Tomi Korpi

Nammo Lapuan osastolla oli hieman harvinaisemman ampumalajin edustaja eli 22LR-kasa-ammunnan mestari Tomi Korpi, 55. Hän ampuu sekä Group- (kaikki laukaukset samaan tauluun) että Score- (jokainen laukaus omaan tauluunsa) lajeja. Tomi ampuu Lapuan patruunoilla (enimmäkseen Midas+ ja X-act). Hän on käynyt testaamassa niitä omaan aseeseensa Lapualla, Vierumäellä ja Schönebeckissä.

– 22LR on sellainen laji, että aseyksilö ja patruunaerä on saatettava yhteen. Se ei onnistu muuten kuin testaamalla, Tomi lausuu vakaana mielipiteenään.

MES Asetalo Timo

Missä messut, siellä Timo. Virtolaisen Asetalon ahkera yrittäjä Timo Huikkala tuo tilaisuuksiin sekä uutta että käytettyä materiaalia. Asetalon käytettyjen metsästysaseiden valikoima on laaja. Asetalo tuo maahan myös patruunoita, esim. Magtech, Trust ja Hull.

MES Han Niko Sysimies

Vantaalaisen Hantaurusin Niko Sysimies esittelee Mossberg Patriot-metsästyskivääriä. Uusi pulttilukkoinen, lippaallinen kivääri hintaan 555 euroa! Kaliiperit 243 ja 308 Win. Muita Hantaurusin brändejä ovat mm. Yildiz, Marlin, Weihrauch, Norinco, Tanfoglio, Gamebore ja Sierra.

MES Norma 2 x ruots

Gyttorp oli saanut Normalta vahvistusta esittelijöihin. Caroline Högdahl (oik.) ja Anders Brolund (kesk.) tulivat messuille Ruotsin Åmotforsista. Norman lisäksi maalahtelainen Gyttorp Finland tuo maahan mm. brändejä Gyttorp, RWS, Rottweil, Geco, Browning, Anschütz ja Winchester.

MES Merkel Normark

Saksalainen legendaarinen asemerkki Merkel on nykyisin jyväskyläläisen Normarkin maahantuonnissa. Muita Normarkin brändejä ovat mm. Remington, Barnes, Haenel, Sauer, Gamo, Bushnell ja Rapala.

MES Lynx tarkkuus

Oriveteläinen Pirkan Ase (aputoiminimi Lynx Rifles) toi näytille suoravetolukkoisen Lynx-kiväärin tarkk’ampujaversion. Kaliiperit 6,5 x 47 Lapua, 308 Win. ja 308:n aliääniversio tiukemmalla rihlannousulla ja kuudella rihlapalkilla.
MES Oulun Ase sorsapilli

Oulun Aseen Risto Kangastalo esittelee erittäin helppokäyttöistä sorsapilliä. Irtosi messuilla 25 eurolla. Oulun Ase tuo myös maahan mm. venäläisiä Barnaul-patruunoita.

MES Erätapio Viitanen

Liminkalainen Tapio Viitamaa (Erätapio Oy) esitteli näppärää säilykepurkin sulkijaa, joka saa voimansa akkuporakoneesta. Järjestelmän perusmalli on ”käsin veivattava”. Sulkijajärjestelmien hinnat alkavat 350 eurosta.

MES Markus Remes

Kempeleläinen Markus Remes toi messuille erittäin pitkän trailerin, joka toimi messuosastona. Remeksen tunnettuja edustuksia ovat mm. CZ, Brno, Finn, Marocchi, Sellier & Bellot, Eley Hawk ja Meopta.

MES Korpimakasiini

Kainuulainen Petri Roivainen pyörittää sähköistä Korpi Makasiini-nimistä metsästyskanavaa, mikä on elektronisen lehden ja videokokoelmien yhdistelmä.

MES Lopetuskuva