Suomen Metsästäjäliittoon (SML) kuuluu yli 150.000 metsästäjää 2500 jäsenseuran kautta. Oy Eräkontti Ab on näiden metsästäjien omistama liike jäsenseurojen ja SML:n kautta.

Eräkontin Veli-Pekka Seppänen saa tilauksen. Kuva: Pekka Suuronen

 

Nämä 150.000 metsästäjää tuntevat Eräkontin järjestölehtensä Jahdin kautta. Mutta Suomessa on toiset 150.000 metsästäjää, jotka eivät kuulu metsästäjäliiton jäsenseuroihin. Näille lukijoille haluan kertoa Eräkontista.

Eräkontti on perustettu v. 1976. Kaupankäynti aloitettiin aikanaan Helsingissä. Se on toiminut useassa osoitteessa ennen nykyistä sijaintiaan Riihimäen Kinturinkujalla.  Nykyisiin tiloihin sekä SML että Eräkontti muuttivat syksyllä 2009. Nyt ne sijaitsevat jälleen saman katon alla.

Eräkontin toimitusjohtajana toimii Teemu Simenius, jonka päätyö on SML:n järjestöpäällikkyys. Myymäläpäällikkönä toimii Veli-Pekka Seppänen. Varastossa ja lähettämössä touhuaa Sanna Visto.

Myymälästä tai postitse

Asiakas tutkii minkkiloukun toimintaa. Kuva: Pekka Suuronen

Eräkontilla on hovikelpoinen ja hyvin esille pantu myymälä, mutta suurin osa myynnistä syntyy kuitenkin nettikaupan välityksellä. Jos asiakas tietää mitä haluaa, niin nettikaupan kautta on vaivatonta tilata haluamansa tuotteet, varsinkin kun asiamiesposteilla on tyypillisesti pitkät aukioloajat ja monet ovat auki viikonloppuisinkin. Patruunoita ei myydä ainakaan toistaiseksi toimitusmyyntinä, vaan ne on noudettava liikkeestä.

Veli-Pekka Seppänen kertoo, että Eräkontin tarjonta käsittää noin 1500 tuoteriviä. Valikoimaa voi tarkastella tästä. Tuotteistossa on panostettu laatuun. Esimerkiksi aseoptiikan brändejä ovat Leupold, Meopta, Docter ja Swarovski. Kivääreissä luotetaan oman kylän valmisteisiin eli Sakoon ja Tikkaan, mutta myös Winchesteriä, Rugeria ja CZ:aa myydään. Haulikkomerkeistä ovat edustettuina Beretta ja Baikal. Kiväärinpatruunoissa luotetaan merkkeihin Sako, Lapua ja Norma, riistakameroissa mm. Hawke, Moultrie, WildGame ja StarHunter. Metsästyskirjallisuuden valikoima on runsas alkaen Metsästäjän oppaasta.

Eräkontti myy paljon loukkuja pienpetojen pyyntiin. Kuva: Pekka Suuronen

Eräkontista tilataan eniten SML:n jäsenpalvelutuotteita, kuten ampumatauluja, lomakkeita ja palkintoja. Näiden ympärille Eräkontti alun perin perustettiinkin, jäsenistöä palvelemaan. Kaupalliset tuotteet ovat tulleet lisääntyvässä määrin mukaan menekkilistoille. Näistä menevimpiin artikkeleihin kuuluvat esimerkiksi pyyntiloukut ja raudat sekä radiopuhelimet. Metsästäjäliiton oranssi karvalakki osoittautui sellaiseksi hitiksi, että se myytiin loppuun tältä talvelta. Keväällä taas ovat riistapeltosiemenet kysyttyä tavaraa.

Loukuista parhaiten käyvät kaupaksi suuret Ka-Nu- loukut. Raudoista taas menevimmät ovat 120 mm Jahti- raudat, jotka ovat omiaan minkin ja näädän pyyntiin. Näitä rautoja myydään 5 kpl paketeissa. Normaalihinta on 55 euroa, mutta joulutarjouksena vuoden loppuun asti pakettia myydään 49 eurolla. Muita pyyntirautoja löytyy Duke- ja Conibear- merkkisinä.

Eräkontti sijaitsee SML:n kiinteistössä (Erätalossa) Kanta-Hämeessä, Riihimäen pohjoispuolella. Osoite on Kinturinkuja 4. Sinne on helppo löytää valtatie 3:lta. Riihimäki P- liittymästä (numero 20) käännytään kantatie 54:lle (Hollola-Tammela) itään (suunta Oitti, Hollola, Lahti). Välittömästi vasemmalle kädelle tulee ABC. Siitä ajetaan ohi muutama sata metriä ja käännytään vasemmalle Kinturinkujalle. Hieman takaisinpäin ja Erätalo on edessä. Pysäköintitilaa on runsaasti.

Eräkontti on auki ma-pe kello 10h00 – 17h00. Juhlapyhiä edeltävät aukiolot kannattaa varmistaa netistä tai puhelinsoitolla.

Oranssi karvalakki on talven 2010 suosikkituote. Kuva: Pekka Suuronen

Oranssi karvalakki osoittautui sellaiseksi ”schlaageriksi” että se myytiin loppuun ennen kuin talvet kerkisivät kunnolla tulemaankaan.

 

24.12.2010    Toivotan lukijoilleni hyvää ja rauhallista joulunaikaa!