Uskon kaikkien aseenomistajien tietävän, että aselakirintamalla tulee tapahtumaan vuoden 2010 kuluessa. Mutta tiedätkö ihan oikeasti, mitä tulee tapahtumaan?

Aselaki-info logo

Aselaki-info on rekisteröitymätön yhteenliittymä, jonka takana on 19 suomalaista intressiryhmää. Näitä ryhmiä ovat mm. Suomen Ampumaurheiluliitto (SAL), Metsästäjäin Keskusjärjestö (MKJ), Suomen Metsästäjäliitto (SML), Asekauppiaitten LiittoSuomen asehistoriallinen Seura (SAHS), Asehistorian Liitto, Suomen Reserviupseeriliitto (RUL), Reserviläisurheiluliitto (RESUL), Suomen Aseseppien Yhdistys ja NRA Kansallinen Kivääriyhdistys. Aselaki-infon sivusto löytyy tästä, mutta se on helppo muistaa ja löytää kirjoittamalla selaimen osoiteriville yksinkertaisesti aselaki.info

Aselaki-infon missio on kiteytetty sivuston intron kahteen ensimmäiseen virkkeeseen: ”Aselaki.info -sivusto kokoaa yhteen Suomessa voimassa olevaan ampuma-aselakiin ja uuteen lainsäädäntöhankkeeseen liittyvää informaatiota. Tiedotuskokonaisuuteen liittyy myös Aselaki-Blogi, jossa alan asiantuntijat sekä eri intressipiirien edustajat ottavat kantaa ja esittävät mielipiteitään aselakihankkeen tiimoilta.”

Aselaki-infon yhteenliittymä on muotoillut julkilausuman, jonka takana kaikki ovat yksimielisesti seisoneet. Lausunto annettiin 26.8.2009 ja laiton sen esille blogiini tuoreeltaan. Voit lukea sen tästä. Uuden aselain valmistelua (HE 106/2009) käsittelevästä lausunnosta saattoi imuroida kaksi ydinkohtaa:

• Ehdotus aselain muuttamiseksi on susi
• Se pitää rakentaa kokonaan uusiksi

Hallituksen esitystä ei vedetty kokonaan pois mutta lain valmistelu pantiin uudelleen työn alle, eli aseharrastajia hiertäviä lainkohtia ruvettiin viilaamaan uudestaan. Aselaki-infon takana olevan ryhmittymän voidaan katsoa saaneen torjuntavoiton.

Aselaki-infosta löydät paljon faktaa ja paljon mielipiteitä. Aselaki-Blogi -osiossa on erilaisia järjestöjä edustavien kirjoittajien mielipiteitä. Voit tilata blogit joko syötteeksi omalle tietokoneellesi tai kirjanmerkiksi tästä.

Aselaki-info on lobbaava toimija, joka ajaa aseenomistajan asiaa. Tiedon lähteenä se lyö laudalta esson baarit 6-0. Kerro Aselaki-infosta kaverillesikin. Aseenomistajien,myös metsästäjien, on herättävä ja aktivoiduttava. Nopeat syövät hitaat, aktiiviset syövät kuhnurit, myös lakeja laadittaessa.

Lopuksi ehdotan, että klikkaat auki Aselaki-Blogi oikean sivupalkin alaosassa olevan YouTube -ikonin ”Pelottava tulevaisuudenkuva”, ellet ole tätä videota jo nähnyt. Aseväen mielipide on istutettu hienoon elokuvaan Perikato ja hienon näyttelijän Bruno Ganzin suuhun. Se voi olla jonkun mielestä jopa rienaava, mutta on se niin – ah – herkullinen. . .