Tracker on v. 1977 perustettu oulunsalolainen yritys, joka on parhaiten tunnettu koirapannoistaan. Siis niistä, joiden avulla oman haukun ajoja voidaan jäljittää. Muutaman vuoden ajan yritys on markkinoinut paikannusteknologiaa myös ihmisille.

Nyt Tracker ja Metsästäjäin Keskusjärjestö (MKJ) ovat luoneet kampanjan, missä luvataan navigaattorin käyttöoikeus ilmaiseksi yhden vuoden ajaksi kaikille metsästäjille, jotka ovat suorittaneet kauden 2009-2010 riistanhoitomaksun eli ”maksaneet metsästyskortin”.

Kuva: Tracker

Nämä henkilöt voivat ladata puhelimeensa ilmaiseksi vuoden käyttöoikeuden eli käyttölisenssin, ja lisäksi 50 valitsemaansa Maanmittauslaitoksen karttaruutua halutussa mittakaavassa. Valita voi myös merikarttoja.

Tuotteen nimi on Tracker Hunter, ja edun arvo on 199 euroa. Sen voi ladata omaan puhelimeen 10.7.2009 alkaen. Oman sijainnin lisäksi puhelimen näytöltä voi myös nähdä koiran sijainnin, jos sillä on Tracker- tai Pointer -GPS -panta. Samoin metsästyskaverien, joilla on Tracker Hunter mukanaan. Tracker Hunter toimii myös metsästäjän hätäpaikannuksen turvalaitteena, jos jotain sattuisi.

Tracker tietysti toivoo, että metsästäjät huomaisivat tuotteen sellaiseksi, että sitä ilman ei voi elää, ja tilaisivat seuraavana vuotena maksullisen pysyvän lisenssin. Ja MKJ toivoo, että metsästäjät maksaisivat tulevan kauden metsästyskortin ajoissa.

Tracker-liikkeet löytyvät tästä. Trackerin verkkokaupasta voi myös ostaa puhelimen, johon on valmiiksi asennettu Tracker Hunter -ohjelma. Puhelimet ovat joko SonyEricsson C702 tai Nokia 6210, ja niiden hinta on joko 199 tai 269 eur.

Tracker Hunter toimii useissa GPS -ominaisuudet omaavissa Nokian ja Samsungin matkapuhelimissa sekä SonyEricssonin C702:ssa. Yhteensopivien puhelimien luettelon saat tästä.

Tracker ja MKJ toteuttavat varsin mittavaa kampanjaa, jolla on yli 300 000 potentiaalista asiakasta. Onnistuessaan se siirtää aikamoisen joukon metsästäjiä GPS -aikakauteen eli satelliittipaikannukseen. Ja tuskinpa tuote olisi pahasta sienestäjille tai marjastajillekaan? Tai vaeltajille?

  Kuva: Tracker