Olin suunnitellut tämän blogin sisällöksi jotain muuta, mutta viime päivinä esille tulleet asiat ovat mielestäni muodostuneet prioriteetiksi. Jos joku on vielä tietämätön äskeisistä asevastaisista suunnitelmista sekä metsästystä, ampumaurheilua ja aseiden hallussapitoa koskevista potentiaalisista uhkista, niin maalattuja sanoja hiiren vasemmalla klikkaamalla pääsee edellisviikon blogiini ja sitä edelliseen.

Lisäksi kehotan lukemaan keskusteluketjun ”Aseharrasteet” >> ”Käykää allekirjoittamassa adressi”,   joka on aloitettu 12.11. ja josta pitäisi erityisesti lukea 20.11. tehdyt postaukset.

Kun tietäsi miten ravistelisi aseenomistajia hereille Prinsessa Ruususen unesta. Tuossa yllä mainitussa ketjussakin on muutama epäilevä Tuomas, joiden mielestä adressi aseiden hallussapito-oikeuden säilyttämiseksi on turhaa. Yksi sanoo, ettei sellainen toimi demokratiassa. Toinen viittaa punakaartin huutoäänestykseen. Mielestäni molemmat ovat kovasti väärässä.

Poliitikot tekevät sellaisia päätöksiä, mitkä miellyttävät kansaa. Tämähän on ihan oikein. Kansanedustajat ovat työnimikkeensä mukaisesti kansan edun valvojia, toteuttavat kansan tahtoa. Kuten tekee myös kansanedustaja, sisäministeri Anne Holmlund.

Virkamiehet ovat palkattuja työntekijöitä toteuttamaan poliitikkojen (kansanedustajien) päätöksiä. Kuten hallitusneuvos Jouni Laiho tekee AAHY:n päällikkönä. AAHY on sisäministeriön käsikassara, sisäministeri on hallituksen käsikassara, hallitus toteuttaa eduskunnan päätöksiä käsikassarana. Eduskunta edustaa kansan mielipidettä. Mielipide on tehtävä eduskunnalle selväksi.

Jos aseiden omistajat eivät saa mielipidettään julki ja/tai jos aseiden vastustajat tekevät sen paremmin, aseiden omistajat saattavat hävitä tämän taistelun. Yleinen mielipide kallistuu aseiden kieltämisen puolelle. Silloin on aivan oikein todeta, että ”kansan enemmistön tahto toteutui”.

Mielestäni aseiden omistajien – nykyisten ja wannabe, eli tulevien – on tuotava mielipiteensä esille julkisesti, näyttävästi ja laajalla rintamalla. Media on valjastettava työkaluksi, niin on vastapuolikin tehnyt. Suomessa on 650.000 ruutiaseen omistajaa. Tämä ja muuta faktaa käy ilmi runsaan vuoden ikäisestä blogistani. 650 tuhatta on 35 % niin sanotusta aktiiviväestöstä eli 20…64-vuotiaista. 35 % suomalaisista omistaa aseita!

Se on suuri määrä ihmisiä. Tämän joukon hiljaisuus ja passiivisuus hämmästyttää minua suuresti. Ja huolestuttaa. Kun kirjoitushetkellä aseiden säilyttämisoikeuden puolesta allekirjoitetussa adressissa on 24.589 nimeä, niin se edustaa vain 3,8 % aseiden omistajista. Siis 96,2 % aseenomistajista kuuluu nukkuvien puolueeseen!

Joukossa saattaa olla harriholkereita, jotka olisivat vain tyytyväisiä, jos poliisi tulisi ja hakisi aseet pois nurkista. Tällainen päätös on tietysti heidän oikeutensa. Uskoakseni kuitenkin on huikeasti enemmän niitä, jotka haluavat aseensa pitää.

Pahimman skenarion mukaan puhumme nyt yhdenkäden aseiden totaalikiellosta ja aseiden keräämisestä pois niiden omistajilta. Olen varma siitä, että jos näin käy, kielto on lopullinen. Tämä on yhdensuuntainen tie. Tämä on kuin hain hampaat. Paluuta ei ole. Pois otettuja aseita ei takaisin saada.

Aseiden hallussapitoa puolustavien intressipiirien pitäisi nyt yhtenäistyä. Kuten joku mainitsi keskustelupalstoilla, nykyisessä tilanteessa eri intressipiirit pissivät toistensa hiekkalaatikoihin. Metsästäjät: ”Ei me tarvita käsiaseita kun niillä ei saa metsästää.” Pahvinpuhkojat: ”Ei me tarvita .22 suurempaa kaliiperia kun silläkin saa reiän tauluun.” Haulikkoampujat: ”Ei me tarvita pistooleita kun niillä ei voi ampua kiekkoja.” Ilma-aseampujat: ”Ei me tarvita ruutiaseita kun me pärjätään ilmallakin.” Laserampujat: ”Ei me tarvita mitään aseita ollenkaan kun meillä on noptelit.” Ja siluettiampujat ovat ymmällään, kun laserilla pitäisi kaataa 200 tai 500 metrin päästä teräspässi.

Heinolassa pidettiin heinäkuussa 2008 siluettiammunnanmaailmanmestaruuskilpailut. Suomalaiset ampujat menestyivät siellä erinomaisesti jättäen palkintopöydästä vieraille vietäväksi suunnilleen pöytäliinan. Mitenkä tuo olisi toteutettu kaks’kakkosilla, ilma-aseilla tai laserilla?

Nyt täytyy puhaltaa yhteiseen hiileen eikä tuijottaa omaan minä-minä-napaan. Pitää puhua kaikkien ruutiaseiden säilytysoikeuden puolesta. Pitää synnyttää uusi talvisodan ihme. Nyt ei ole ongelmana punaiset ja valkoiset, nyt pitää jäniksen metsästäjän ja siluettirevolveriampujan taistella rinta rinnan. Olemme samassa taisteluhaudassa yhteistä ”vihollista” vastaan.