Pekingin olympialaiset ovat takana päin. Ampujilla meni vallan hyvin. Tuli kultaa ja pronssia, ja niiden lisäksi muita erinomaisia saavutuksia. Jostain syystä päässäni rupesi soimaan vanha (1891) irkkusävelmä After The Ball (juhlien jälkeen). Minulla kun sattuu olemaan John Faheyn vinyyli tästä kappaleesta. Sitä käytetään Irlannissa ja USA:ssa usein illan viimeisenä valssina. Siitä tulee sellainen vähän haikea olo että ”the party is over”.

Kuva: Matti Viitanen  
Henri Häkkinen ja Satu Mäkelä-Nummela kukitettuina Helsinki-Vantaan lentoasemalla 25.8.2008  

Suomen Ampujainliitto (SAL) hyödynsi saavutusten PR-arvoa muistuttaen, että ammunta on ainoa urheilulaji, josta Suomi on saanut mitaleita kaikista 2000-luvulla järjestetyistä olympialaisista. Kulta-Satua ja Pronssi-Henriä muistettiin monin tavoin. Heille järjestettiin vastaanotto lentokentällä ja mitalikahvit SLU-talolla Helsingissä. Kotimainen aseteollisuus lahjoitti mitalisteille Sako 85-kiväärit.

Sadulle pidettiin Orimattilassa kansanjuhla ja hänelle nimetään kaupungissa katu. Hän saa alleen VW Tiguanin ja shekkejäkin tuli. Satu tosin muistutti että palkintorahat häviävät pian savuna ilmaan. Tämä oli suora viittaus haulikkourheilun suuriin patruunakustannuksiin.

Hyvinkään metsästysampujat ratsastaa myös aallon harjalla ja järjestää 13.9. Kaidanpään radalla naisille tarkoitetun haulikkoammunnan opetus- ja esittelytilaisuuden. Että saataisiin uusia Kulta-Satuja.

Yliluutnatti Henri Häkkistä muistettiin myös työnantaja Puolustusvoimien taholta. Puolustusvoimien komentaja amiraali Juhani Kaskeala ojensi hänelle sotilasansiomitalin Pääesikunnassa Helsingissä.– Se on kaksinkertaisen onnittelun paikka, kun palveleva upseeri on pystynyt voittamaan olympiamitalin ja sen lisäksi hoitamaan työnsä hyvin, amiraali Kaskeala totesi.

Pian olympialaisten jälkeen (30.8.) Henri antoi muistutuksen, että hän hallitsee myös ruutiaseet. Hän ampui vapaakiväärillä SE:tä sivuavan tuloksen 600 pistettä. Siis 60 kymppiä peräperään 300 metrin matkalta! Hän oli viides suomalainen, joka on tähän pystynyt ennätyskelpoisissa kisoissa. Aikaisemmat ennätyksentekijät ovat Tapio Säynevirta (7.6.2003), Keijo Minkkinen (29.8.2003), Kari Minkkinen (29.7.2005) ja Aarne Markko (3.6.2006). Henri ampui tuloksen Grünig & Elmiger ST300-kiväärillä ja uudehkolla 6.5 x 47 Lapua-patruunalla.

Nyt on kansalla suu messingillä ja selkään taputtelu on herkässä. Mitä tapahtuu kun arki koittaa? After The Ball?