Kuten netin ja e-mailin kanssa värkkäilevät tietävät, merkitsee ”ru” näissä ympyröissä Venäjää, Rossija eli Russia. Ja ”World Guns” tarkoittaa maailman aseet. Olen osunut nettisaittiin nimeltä ”Modern Guns” lisääntyvässä määrin asetietoa etsiessäni. Lopuksi uteliaisuus kasvoi niin suureksi, että piti hakea lisätietoja saitin pitäjästä.

Herra on Maxim R. Popenker, syntynyt v. 1973 Leningradissa. Asuu siellä edelleen, siis nykyisin St. Petersburgissa. Valmistunut diplomi-insinööriksi Pietarin teknillisestä yliopistosta. Suorittanut varusmiespalveluksensa Venäjän ilmavoimissa saavuttaen luutnantin sotilasarvon. Siviiliammatiltaan hän on ohjelmistosuunnittelija SAP-ympäristössä.

Aseet olivat hänelle alkuun harraste. Yllä mainittua saittia hän alkoi pitää vuonna 1999. Tällä hetkellä saitti sisältää yli 500 artikkelia sekä englanniksi että venäjäksi. Saitilla on päivittäin yli 30000 kävijää ympäri maailman.

Popenker on sekä kirjoittanut asekirjoja että kääntänyt niitä, englannista venäjäksi ja päinvastoin. Hänen englannin kielensä on erinomainen, väittäisin sitä jenkkimurteiseksi.

Modern Guns on saitin nimenä hieman harhaanjohtava, sillä tarjonta on militäärivoittoinen. Pikavilkaisulla esim. Sako ja Valmet loistavat poissaolollaan. Sen sijaan Mosin-Nagantista ja Avtomat Kalashnikovasta saa täältä erinomaisen kokonaiskuvan, onhan kirjoittajalla kotikenttäetu. Näissä yhteyksissä Suomen käyttökin on mainittu.

Aseisiin vakavasti suhtautuville tässä on tarjolla vakava saitti. Kielitaitoa täytyy luonnollisesti olla ennen kuin tieto avautuu. Marisijat, joille se ei avaudu, kirjoittelevat varmaankin lehtiin nimimerkeillä ”pakkoruotsi pois kouluista” tai ”Suomi suomenkielisille”. Näille sanon että voi voi! Sydämeni vuotaa verta.

Ruotsin kieli kun on erinomainen ponnahduslauta anglosaksiseen kielistöön. Kun se on taottu selkäytimeen ihmisen parhaassa oppimisiässä eli 12-17 vuotiaana, on englannin ja saksan oppiminen paljon helpompaa. Latinakin olisi loistava alku, mutta sen opetus on nykyään kortilla.

Popenker tarjoaa päivityspalvelua sähköpostitse. Eli jos jätät sähköpostiosoitteesi lokeroon, saisit ilmoituksen uusien aseiden lisäämisestä saitille tai mallikohtaisten tietojen päivityksestä. Jokaisen on itse päätettävä, haluaako antaa e-mail-osoitteensa tällaiseen levitykseen. Itse olen tullut hyvin varovaiseksi, sillä Siperia on opettanut. Nykyisin saan mailissa ylitarjontaa mieskuntoa kohottavista ärhäpeistä ja kielbasaa venyttävistä eliksiireistä.

Mistähän pirusta nuo kauppamiehet ovat saaneetkin selville, että minulla on ongelmia tällä osastolla?

Max Popenker
Maxim Popenker, St. Petersburg, Rossija. Ase on Yarygin PYa.