Edellisessä blogissani painotin termiä johdonmukaisuus (consistency), tarkoittaen sillä suorituksen toistuvuutta. Tämä onkin kupletin juoni.

Tarkkuusammunta on sellainen urheilulaji – muiden joukossa – jossa tarvitaan johdonmukaisuutta.

Kun tarpeeksi paljon ampuu tarkkuusmielessä ja ihanteellisissa olosuhteissa, voi pienoiskiväärillä ampua 50 metriltä 5 laukauksen kasan, joka on 5 mm keskeltä keskelle. Kun tarpeeksi paljon lottoaa, voi saada 7 oikein ja miljoona euroa. Mutta kumpaakaan suoritusta ei voi sanoa toistuvaksi (consistent).

Nämä fantastiset tarkkuustulokset on pantava nimikkeen ”onnenkantamoiset” alle. Ampuja, joka on rehellinen itselleen ja muille lukijoille, käyttääkin tätä termiä. Ehdotus: Sillä voisikin aloittaa uuden keskusteluketjun, johon jokainen saisi kirjata oman fantastisen saavutuksensa ampumisen alalta. Veikkaanpa, että se poikisi satumaisia väitteitä. Davy Crockett, Old Hawkeye ja Tom Knapp tulevat vihreiksi kateudesta.

Mutta siellä ei kannattaisi kehua retostella, että ”ammun 5 mm kasoja alvariinsa” tai että ”ammun vähän väliä viisi laukausta samaan reikään”. Tämmöisten kehuskelijoiden kannattaisi kirjoittelun asemesta ehdottomasti mennä ISSF-kelpoisiin kisoihin ja ruveta sivuamaan maailmanennätyksiä. Makuulta ennätystä voidaan ainoastaan sivuta, mutta 3-asentokilpailussa parantamisen varaa on vielä peräti 14 pinnaa!

Ampumamestaruuksista ei tietenkään makseta rahaa siihen malliin kuin Formula 1:ssä tai golfissa, mutta on maailmacupin finaaleissa ollut tehdasuusia hienoja autoja palkintoina.

Joka tapauksessa palkintona olisi mittaamaton kunnia itselle ja omalle metsästys/ampumaseuralle! Mutta rahapalkintoja ja aatelointia ei yleensä myönnetä nimimerkeille. Niitä varten on astuttava ryhdikkäästi kaapista ulos.