Nitriilihanskoista löytyy kevään ottivärit

Ohut lateksikumi ei ole perhonsidonnassa uusi keksintö. Kaikenlaisia kalvoja ja toukkanahkoja on ollut viime vuosituhannelta käytössä. Olen esitellyt ERÄn kuukauden perho palstalla jo 7-2000 Lateksilarvan, joka tuolloin käärittiin kondomista. Ja sekin idea oli kuultu ensi kerran jo vuosikymmen aiemmin.

Juttu herätti tuolloin keskustelua ja naurun röhähdyksiä. Kerran hieman myöhemmin kaupassa eräs tuntematon naisihminen oli ilmeisesti lukenut jutun ja tunnistanut meikäläisen, kun pilke silmäkulmassa kyseli ”onkos perhotarpeita kuivateltu pyykkinarulla”. Suoraan sanoen hieman hämmentävä kysymys, johon yritin vastata hieman ”jauhot suussa” edes jotain.

Olin kirjoittanut Lateksilarvajuttuun, että liukkautta edistävillä aineilla käsitellyt kumit on syytä pestä perhotarpeina ja totesin loppuun, että säästäväisen maineen siitä saa, kun naapurit mulkoilevat pyykkinarulla kuivavia kondomeja.

Tuolloin taisi mennä meikäläiseltä loputkin maineen rippeet vakavasti otettavana perhonsitojana ja sain elinikäisen ”perhokansan Pelle Peloton” leiman. Samalla se kyllä poisti loputkin estot ja sain hiljaisen hyväksynnän esitellä ja kokeilla perhonsidontaan soveltuvia materiaaleja maan ja taivaan väliltä.

Hammaslääkärihanskojen  spesiaalit

Olen jo hetken aikaa katsellut hoitoalan ammattilaisten värikkäitä nitriilihanskoja/suojakäsineitä ”sillä silmällä”. Niissä on näkynyt silloin tällöin aika hienoja keväisiä värejä. Viimeksi viikko sitten hammaslääkärillä käydessäni sain vihreää hanskaväriä kehuessani parit inhan vihreät hanskat kokeiluun, joista sitten väänsin parit toukat malliksi blogia seuraaville.

Hammaslääkärin uppopupa on sidottu Kamasan B420 12 koukkuun

Simppeli Hammaslääkärin Uppopupa on painotettu, johon jalat ja pää on pyöräytetty teräväkärkisestä mustasta marabousta. Runko on kierretty 3-4 millin levyisestä vaaleanvihreästä nitriilihanskan suikaleesta, kierteenä on musta siima. Malli perustuu vanhaan 1995 kuuperhona esiteltyyn Dacronlarvaan, monessa liemessä keitettyyn ottiperhoon, joka sidottiin fluoresoivasta keltavihreästä pohjasiimasta. Tämä nyt vaan on pupamaisen pullea ja sopinee kenties paremmin puparasian jatkeeksi.

Hammaslääkärin jalkalarva on vanhassa Partridgen YK12ST #12  sedge/caddis koukussa.

Hammaslääkärin Jalkalarva on hieman työläämpi. Siinäkin runko painotetaan ja takarunko kierretään kapeasta vaaleanvihreästä nitriilihanskan suikaleesta. Selkäkilpisuikale on hieman paksumpaa ja tummempaa ”hammaslääkärin leikkaushanskaa”. Kierteenä on askarteluliikkeen 0,3 mm vihreää kuparilankaa. Eturunko on ohutta tummaa oliivia dubbingia. Jalat ovat kultafasaaniuroksen pyrstösulan siikasia yksittäin sidottuna. Jalat repäistään terävästi irti sulasta, jolloin tyveen jää ötökkämäinen kynsi. Tämä on Veli Auttin aikoinaan esille tuoma hieno oivallus.

Vinkkinä, jos joku näitä erilaisia ohuita kumi/lateksi jne. kalvoja leikkelee, että painaa lateksi/kumimateriaalin ennen leikkausta esim. maalarinteippiin kiinni, niin kapeiden suikaleiden leikkaus onnistuu paremmin. Muuten löperö materiaali tuppaa karkaamaan terävienkin saksien terän alta.