Tiimarin tinselipussin etiketti näytti tältä - vieressä pari tuttua tinseliperhoa sidottuna näistä hopeasuikaleista.

Tiimarin tinselipussin etiketti näytti viime vuosituhannelta tältä – vieressä pari tuttua tinseliperhoa sidottuna kyseisistä hopeasuikaleista.

Viime vuosituhannella Tiimarin Metallic Shreds tinseli löi itsensä läpi ehdottomana Surffilauta ja isojen Super-Tinseli perhojen kimallemateriaalina. Toki perholiikkeiden kimalteet ovat loistavia, mutta Tiimarin tinselin etuna oli iso pussi, halpa hinta ja aavistuksen sidontatinseleitä ryhdikkäämpi laatu. Isot kimalleperhot toimivat löperöitä kimalletussuja paremmin.

Tiimarin tinseleissä löytyi pusseista tarkasti seuloen paria kolmea eri karkeutta ja sävyjä oli neljä: hopea, kulta, punainen ja vihreä.

Tinselit loppuivat Tiimareista, eikä Tiimari sitä suostunut uudelleen tilaamaan. Tuotteen toivojille ja rukoilijoille vastaus oli, että piti kuulemma ostaa 10.000 pussia, eivätkä he siihen lähteneet. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, myös ”perhonsitojien löytötavaratalo” Tiimari ajautui konkurssiin ja Tiimarit lopettivat.

Löytöliiteristäkin

Yllättäen samaa Tiimarin Metallic Shreds tinseliä löytyi vuosituhannen vaihteessa myös Löytöliiteri -ketjun myymälöistä. Erään tutun vaimo oli siellä töissä ja bongasi joulukuusen koristetinselit. Markkahinta oli vaihtunut eurohintalappuun. Sain tutunkauppaa minäkin pienen täydennyksen ehtyviin kimallevarastoihin – tosin nyt nekin alkavat olemaan lopussa.

Olen säästänyt Tiimarin aikaisen tinselipussin etiketin sekä pienen määrä alkuperäistä tinseliä – malliksi ja verrokiksi korvikemateriaaleille. Aivan samaa ”supertinseliä” ei ole vielä sidontapöydälle saakka tullut päivystyksestä huolimatta.

Tiimarin tinselin lähtöhinta oli 13,50 markkaa - Löytöliiterin hintalappu oli 7 markkaa, joka kuultaa eurohinnan lapusta läpi.

Tiimarin tinselin lähtöhinta oli 13,50 markkaa – Löytöliiterin hintalappu oli 7 markkaa, joka kuultaa eurohinnan lapusta läpi.

Clas Ohlsonin korvikelame

Monia kuusenkoristesilppuja on tullut ostettua, mutta yleensä ne eivät ole toimineet toivotusti tai ovat olleet liian hauraita perhojen siipimateriaalina.

Muutama vuosi sitten bongasin Clas Ohlsonin Englannin verkkokaupassa kuvasta päätellen täsmälleen samoja Metallic Shreds tinselipusseja – laiskuuttani en lähtenyt niitä tilaamaan. Ajattelin, että pian joulun lähestyessä niitä saa täältä Suomestakin.

Tinselit tulivat toki Suomenkin Clas Ohlsonille, mutta aivan samaa lametta se ei kuitenkaan ollut – se oli karvan karkeampaa. Tiimarin pusseissa oli tavaraa 20 grammaa, Ohlsoninin lamepussissa sälää on kiitettävästi 50 grammaa – yhdellä pussilla perussitoja pärjää pitkälle, ehkä siitä riittää perikunnalekin saakka. Hinta/laatu suhde on erinomainen, jos sitä vielä jostakin liikkeestä löytyy näin kesän kynnyksellä – verkkoakauppa on ostettu tyhjäksi ja tankkaus lienee tulossa vasta jouluksi?

Isoihin Surffilautoihin, Super-Tinseleihin ja Haukitinseleihin Ohlsonin lame on toki hyvää ja riittävän kestävää tavaraa, mutta karkeahkoa pienempiin Surffeihin ja Tinseleihin.

Clas Ohlsonin lametta - jättisäkki hieman karkeampaa tinseliä - jota on ollut myös erikoisempia värejä. Nettikauppa tosin näyttää vain hopea-kulta-kupari kolmikon.

Clas Ohlsonin lametta – jättisäkki hieman karkeampaa tinseliä, jota on ollut tarjolla myös erikoisempia värejä. Nettikauppa tosin näyttää vain hopea-kulta-kupari kolmikon.

”Originaalia” etsimässä

Olen toki Googlen kuvahaulla bongannut täsmälleen samoja Metallic Sheds – tinselipusseja epämääräisen nettiosoitteen kera. Värivalikoimassa näkyisi olevan mielenkiintoisia sävyjä.

Netin kuvakaappaus - oikealla alla Metallic Shreds pussukoita.

Netin kuvakaappaus – oikealla alla Metallic Shreds pussukoita.

Myös samankaltaisia etikettikuvia asetteluineen ja väreineen olen bongannut brittien Amazonin nettisivuilta. Tekstissä tinselilame mainitaan hyvin hienoksi, leveydeltään 0,3 mm. Lupaava kuva, mutta kuvasta huolimatta sitä ei ole kaupan, eikä ole tietoa palaako myyntiin.

Netin kuvakaappaus - etiketin sävyt ja malli on lähes sama ja tekstissä mainostetaan hienoimmaksi, kenties samaa Metallic Shredsiä?

Netin kuvakaappaus – etiketin sävyt ja malli on lähes sama ja tekstissä mainostetaan hienoimmaksi, kenties samaa Metallic Shredsiä?

Sillä mennään mitä on eli isommat Surffi- ja Tinseli-perhot tulee tehtyä Clas Ohlsonin tinseleistä, pienemmät usein perhokaupan tinseleistä.

Toiveissa toki on, että tuota Metallic Shreds tai vastaavaa tinseliä löytyisi vielä jostakin Suomenkin markkinoille. Jos jollakin on ylimääräisenä täysi pussi Metallic Shreds hopeatinseliä tai saa hankittua jostakin maailmalta samaa tavaraa, niin voitaisiin keskustella millä (vaihto?)kaupalla pussi voisi vaihtaa omistajaa – hintakilpailuun en tosin lähde. Yhteystieto on etunimi.sukunimi(at)hotmail.fi