korri-pertsa

16.3. 2015 kuvattu hankikorri Herraskosken rannalla.

Perhokalastajalla on selkeästi kaksi kautta – kesä ja talvi. Aikoinaan perhokalastajalla oli vain kesä, lyhyt kolmen kuukauden pala kesäkuulta syyskuun alkuun.

Nykyisin osa kalastaa perhoilla läpi vuoden – vähintään sitoo perhoja ja seuraa perhotapahtumia ympäri vuoden.

Kesäkaudeksi katsotaan yleisesti sulan veden aika, jolloin pääsee kalastamaan lentäviä ötököitä jäljitellen – ääripäissä kevään korreja ja syksyn sääskiä matkien.

Hankikorri avaa kesäkauden – korrijäljitelmä on pintaperhokalastajan ykkösvalinta

Kevään ensimmäisiä isompia selvästi näkyviä ötököitä eli hankikorreja odotetaan kuin kuuta taivaalle. Niiden ilmestymisestä alkaa perhokalastajan kesäkausi, sillä hankikorrit saavat kalat kiinnostumaan ensi kerran vuodenvaihteen jälkeen pintaravinnosta ja tuikkimaan koskien hidasvirtaisilla alueilla.

Eteläisessä Suomessa kuoriutumiset alkavat maaliskuun puolivälin paikkeilla, pohjoisessa myöhemmin jopa toukokuulla. Hankikorrien kuoriutumiset kestävät parisen viikkoa, jolloin niiden ilmaantuminen koskelle saattaa tarjota koko kauden parasta pintaperhokalastusta.

Parhaimmillaan aurinko paistaa ja lämmittää, sää on tyyni ja kalat ruokailevat tuikkien tasaisesti pitkin päivää. Talven selkä on viimein taitettu, kausi on alkamassa – eikä ole hyttysiä! Upeaa.

Toki tapahtumia halajavalle ja tuulisen rämpsykelin varalta rasiaan on syytä varata muutamia korrinymfejä. Ja jos oikein tiukalle ottaa, niin rasiassa voi vielä olla vaikkapa musta ja valkoinen kuulapäinen perholeech, niin on hyvät perusperhot kauden aloitukseen.

Sotikka on oiva hankikorrijäljitelmä – toimiva pintaperho korrikauden aloitukseen. Siihen tarvitaan vain pätkä vaaleaa polypropyleenilankaa pyrstöön + siipeen, mustaa ohutta dubbingia runkoon ja musta pitkähkö häkilä. Siiven taitto takaviistoon varmistetaan pikaliimalla. Tarkemmin sidontaa on esitelty, kun olen esitellyt perhon aikoinaan ERÄ-lehden numerossa 4-2009 ja se on myös mukana uusimmassa kirjassani Suuri suomalainen perhokalastuskirja.  Kireitä siimoja!

Sontikka on hyvä ja helppo korripinturi pintaperhokauden aloitukseen. Perho kelpaa toki hyvin läpi kesän Pohjolan vesillä ja se on ruskeasävyisenä myös ottava vesiperhosjäljitelmä.

Sontikka on hyvä ja helppo korripinturi pintaperhokauden aloitukseen. Perhomalli kelpaa toki hyvin läpi kesän Pohjolan vesillä eri kokoisena ja ruskeasävyisenä myös hyvin ottava vesiperhosjäljitelmä.