Osallistu Kala14-kilpailuun!

Erän järjestämään Kala14 -kilpailuun voi osallistua kuka tahansa! Arvontaan osallistuminen edellyttää vain sähköpostiosoitetta. Saalisilmoituksen jättämällä pääsee mukaan myös Kala14 -osakilpailuihin. Lisäksi oikein suuret saaliit kannattaa ilmoittaa Suomen Suurin Kala -kilpailuun.

Kala14 palkintokuva syys

Kala14 -kilpailuun pääsee mukaan pelkällä sähköpostiosoitteella! Pääpalkintona on Terhi 400 -vene, joka on varustettu Honda BF8 -perämoottorilla. Palkinnon arvo on yhteensä 4 680 euroa. Kannattaa siis osallistua!

Kala14 -kilpailu on osa Erän järjestämää Suomen suurinta kalakilpailua. Kokonaisuuteen kuuluvat myös Kala14 -osakilpailut ja Suomen Suurin Kala -kilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1983.

Osallistu Kala14 -kilpailuun!

Kala14 -kilpailuun voit osallistua yksinkertaisesti jättämällä sähköpostiosoitteesi tällä lomakkeella. Kaikki vuoden 2014 aikana annetut sähköpostiosoitteet ovat mukana pääpalkinnon arvonnassa.

Kala14 -osakilpailuja järjestetään pitkin vuotta

Vuoden aikana Kala14 -kilpailun osana järjestetään useita erilaisia arvontaan perustuvia kausikilpailuja, joihin voi osallistua jättämällä saalisilmoituksen. Jokaiseen saalisilmoitukseen merkitty sähköpostiosoite osallistuu myös pääpalkinnon arvontaan.

Vuoden ensimmäisenä Kala14 -osakilpailuna järjestettiin Keväthaukikilpailu 18.3.–31.5.2014. Kilpailun voitti Antti Vainio, jonka ilmoittamaan 0,950-kiloiseen haukeen arpa osui. Osakilpailun palkintona oli Ursuitin Sea Horse -kuivapuku (arvo 890 €).

Kesäkausikilpailu järjestettiin  1.6–31.8.2014. Kilpailun palkintona oli Lowrance Elite 7 CHIRP -yhdistelmälaite (arvo 1 195 €), jonka voitti Sami Heikkinen Kajaanin suunnalta.

Osallistu Syyshaukikilpailuun nyt!

 1. Syyshaukikilpailu on Kala14 -osakisa, johon voit ilmoittaa kaikki 1.9-31.12 välisenä aikana saamasi hauet. Kaikki koot käyvät!
 2. Yksi kala on yksi arpa, mitä useamman saamasi kalan ilmoitat, sitä paremmat mahdollisuudet on voittaa.
 3. Kaikki syys-joulukuussa jätetyt saalisilmoitukset osallistuvat kausipalkinnon arvontaan. Lisäksi annettu sähköpostiosoite on automaattisesti mukana Kala14 -arvonnassa.
 4. Rekisteröidy/kirjaudu ja ilmoita saaliisi täällä! (Ilmoita Kala14 -saalis)
 5. Jos haluat ilmoittaa kalasi myös Suomen Suurin Kala -kilpailuun, ilmoita se joko Ilmoita Suomen Suurin Kala -lomakkeella tai sähköpostilla osoitteesen era(ät)otavamedia.fi.

Palkintona: Plano Guide 4674 Hydro -viehelaukku ja Rapalan uutuusvieheitä kaudelle 2015 (Shad Rap Magnum- ja Weedless Shad -vaappuja).

Vaappu vapauttajalle!

Erä palkitsee lisäksi KAIKKI Kala14-kilpailuun syksyn aikana ilmoitettujen yli metristen haukien vapauttajat kauden 2015 Rapala-uutuudella, Rapala Shad Rap Magnum 12-vaapulla, värissä Firetiger.

Kala14 Rapala Firetiger

 

Osallistu Suomen Suurin Kala 2014 -kilpailuun!

 1. Suomen Suurin Kala on Erän perinteinen kalakilpailu vuodesta 1983.
 2. Eri sarjat vapa- ja pyydyskaloille sekä ”mittanauhasarja”.
 3. Palkintoja kaikissa vapasarjoissa sekä pyydyssarjoissa.
 4. Tiukemmat säännöt ja vaatimukset kalojen dokumentoinnissa.
 5. Ilmoitukset myös postitse (Erä, Esterinportti 1, 00015 Otamedia) tai sähköpostitseera(ät)otavamedia.fi tai marko.korhonen(ät)otavamedia.fi
 6. Kaikki saalisilmoitukset osallistuvat sähköpostiosoitteellaan myös Kala14-kipailun pääpalkinnon arvontaan.
 7. Ilmoita saaliisi täällä! (Ilmoita Suomen Suurin Kala). Suomen Suurin Kala -kilpailuun ei tarvitse rekisteröityä.

Suomen Suurimmat Kalat muodostavat pohjan kartalle, jossa näkyvät Suomen kuumimmat kalapaikat vuodesta 2001 alkaen!

Pääyhteistyökumppanimme Kala14-kokonaisuudessa on Motonet.

Kala14 Osallistu

Toimi näin

 1. Lähde kalaan.
 2. Punnitse ja/tai mittaa saaliisi.
 3. Ota kalasta kuva.
 4. Täytä saalisilmoituslomake. Huomaa, että lomakkeen täyttäminen edellyttää käyttäjätunnuksen luomista palveluun. Siten kaikki ilmoittamasi kalat kertyvät omaan kalapäiväkirjaasi.

Erä kirjaudu-badge

 

Säännöt

 1. Kala14 -kilpailu on avoin kaikille Suomessa vakituisesti asuville. Pääpalkinnon arvontaan pääsee antamalla sähköpostiosoitteensa.* Kausikilpailuihin ilmoittautuminen edellyttää saalisilmoituksen täyttämistä. Osallistuminen kausikilpailuihin ei estä ilmoittamasta samaa kalaa kalarekistereihin tai muihin kalakilpailuihin.
 2. Kala14:n kausikilpailuihin hyväksytään Suomen vesistöistä sekä rajajokiemme naapurimaan puolelta ja Suomen alue- ja kalastusvesiin välittömästi liittyviltä kansainvälisiltä merialueilta Suomenlahdella, Ahvenanmerellä sekä Pohjanlahdella alamittoja, rauhoitusaikoja, paikallissääntöjä yms. noudattaen kuluvan kalenterivuoden aikana pyydetyt kalat.
 3. Kala14:n kausipalkintojen arvontaan osallistuvat ne kalat, joista on jätetty kilpailuajan puitteissa saalisilmoitus ja jotka on sijoitettu Suomen kartalle osoitteessa eralehti.fi/saaliit.
 4. Toivomme, että Kala14:ään ilmoitetuista saaliista kerrottaisiin kuvan kera paino, pituus, pyyntipaikka, pyyntipäivä ja kellonaika, pyyntitapa (esim. heittokalastus, uistelu, pyydyskalastus) sekä pyyntiväline (viehe/perho/syötti/verkko/katiska jne).
 5. Kaikki Kala14:ään ilmoitettujen saaliiden yhteydessä annetut sähköpostiosoitteet ovat mukana vuoden lopussa tapahtuvan pääpalkinnon arvonnassa. Vuoden aikana järjestetään useita erilaisia kausikilpailuja, joihin jätettyjen saalisilmoitusten sähköpostiosoitteet ovat mukana myös pääpalkinnon arvonnassa.
 6. Erä pidättää oikeuden julkaista ilmoitetut tiedot sekä saaliskuvat ja -kertomukset ilman eri korvausta lehdessä, lehden omilla ja Suomen ennätyskalarekisterin verkkosivuilla sekä kalakilpailua markkinoitaessa ja siitä tiedotettaessa.
 7. Kala14 -kilpailun kulkua seurataan Erän numeroissa sekä verkkosivuilla www.eralehti.fi pitkin vuotta. Pääpalkinnon arvonnan tulokset kerrotaan sekä lehdessä että verkkosivuilla vuodenvaihteen jälkeen ja kausikilpailujen tulokset lehdessä ja verkossa heti kilpailujen päättymisen jälkeen.
 8. Otavamedia maksaa voittojen arpajaisverot. Arvonnan järjestäjällä on oikeus julkistaa arvontojen tulokset Otavamedian julkaisemissa lehdissä ja markkinoinnissa. Nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Otavamedian henkilökunnalla ja Erä-lehden avustajilla ei ole oikeutta osallistua arvontoihin.

* Sääntöjä muutettu 12.6.2014. Alkukaudesta 18.3.–11.6.2014 osallistuminen tapahtui saalisilmoituksella, mutta 12.6.2014 alkaen sähköpostiosoitteen jättäminen on riittänyt. Koko vuoden aikana jätetyt sähköpostiosoitteet osallistuvat samaan arvontaan.

Osallistu Kala14-kilpailuun tästä