Huhtikuun lämpimässä auringonpaisteessa tekee mieli tankata talven aikana tyhjentyneitä D-vitamiinivarastoja ja usein ”unohdummekin” aurinkoon pidemmäksi aikaa. Ei tule välttämättä ajatelleeksi, että jo huhtikuussa voi polttaa ihonsa, sillä paistaahan aurinko jo samalta korkeudelta kuin elokuun loppupuoliskolla.

Kesäpäivänseisaukseen on tasan kaksi kuukautta, ja auringon UV-indeksin arvo ylittää tällä hetkellä suojarajan jo maan eteläosassa. Suojautumistarve alkaa siis jo huhtikuun aikana, pohjoisempana toukokuussa. Paras keino torjua auringon haittoja on levittää aurinkorasvaa alueille, jotka altistuvat auringonpaisteelle ja käyttää laadukkaita aurinkolaseja. Pohjoiseurooppalainen ihotyyppi alkaa palaa jo 20 minuutin auringossa oleskelun jälkeen varsinkin, jos iho ei ole talviaikana altistunut auringonpaisteelle.

UV-ennusteita voi seurata mm. Forecan ja Ilmatieteen laitoksen sivuilta.