Maaliskuun viimeisen viikon sää suosii sumukorentokauden avajaisia. Kuva: Markus M.

Näin maaliskuun loppupuolella eletään jännittäviä hetkiä, kun valon ja lämmön nopea lisääntyminen starttaa sumukorentojen kuoriutumiskauden. Taimenkalastus saa kummasti lisäpotkua, kun sumukorentokausi on aktiivinen, sillä korennot lisäävät taimenten pintakäyntejä. Kovat yöpakkaset saattavat kuitenkin pahimmassa tapauksessa estää sumukorentojen kuoriutumisen ja hyydyttää jo kuoriutuneet yksilöt. Miltä näyttää tämän maaliskuun tilanne?

Kevät tuntuu tänä vuonna olevan melko aikaisessa, ja tällä viikolla onkin tiedossa harvinaista maaliskuun lämpöä, sillä perjantain maksimilämpötila kohoaa kautta maan yli 10 asteeseen ja paikoin Etelä-Suomen sisäosissa jopa 15 asteeseen saakka. Lähiöinä pakkanen on pääosin heikkoa ja loppuviikon öinä pysytään laajalti plussalla. Sumukorentokauden starttaamisen kannalta tilanne näyttää siis varsin lupaavalta. Ehkä lauantain korvilla meillä on taas tiedossa vähän takapakkia kevään etenemisen suhteen, mutta kovia yöpakkasia ei Pohjois-Lapin ulkopuolella näyttäisi olevan tiedossa ensi viikollakaan. Kylmeneminenkin näyttää jäävän vain tilapäiseksi.