Pysyvä lumipeite on hävinnyt ensimmäisenä Satakunnasta.

Lähestyvän kevään ensimmäinen virstanpylväs on saavutettu tänään Porissa ja paikoin muuallakin Satakunnassa, sillä talven pysyvä lumipeite on sulanut pois. Porin, Laitilan ja Ahvenanmaan havaintoasemat osoittivat lumen syvyydeksi 0 cm. Eniten lunta puolestaan mitattiin aamulla Puolangalla, jopa 109 cm.

Pysyvä lumipeite lähtee etelästä yleensä maaliskuun viimeisillä viikoilla, valtaosasta muuta maata huhtikuussa, pohjoisimmasta Lapista joskus vasta toukokuussa. Viimeisenä lumi lähtee Enontekiön kunnasta, ja hyvinä lumivuosina Kilpisjärvellä hiihdetään vielä juhannuksenakin. Enontekiön kunnan kaukainen sijainti pohjoisessa ja sen korkeahko topografia tekevät lumikaudesta Suomen pisimmän: Kilpisjärvellä lumikuukausia on 8-9.

Lumen sulamista vauhdittavat auringonsäteilyn tehon lisääntyminen ja lämpöasteet.