Reply To: Valmet Leijona 12/70

Home Forums Aseharrasteet Valmet Leijona 12/70 Reply To: Valmet Leijona 12/70

#166566 Ilmoita asiaton viesti
spo
Member

Nämä kotimaiset haulikot on ihan käyttöpelejä mutta kovin korkealle en muuten arvostaisi kuin korkeintaan historiallisesti. Tunne syistä niitä ylistetään mutta muuten laadultaan tai toiminnaltaan ne on aika peruskamaa. Omissa porukoissa 30 vuoden metsästysuran aikana on jopa eniten ollu ongelmia näissä valmeteissa. Useampia väljäksi ammuttuja on tullut nähtyä, useampi päästää välillä molemmat piiput yhtä aikaa ja joku oli joka päästi piiput tyhjäksi kun pisti varmistimen pois päältä. Onhan niitä vikoja kaikissa aseissa.

Minimagnumeilla näitä on pilattu melkoinen määrä ja itsekin olen nähnyt aseita jotka lyö tulta sulunvälistä. Minimagnumeilla ampumista ne ei tosiaankaan kestä ainakaan pidemmän päälle. Muutenkin kannattaa varoa ettei ammu teräshauli tai muita korkeampi paineisia 12/70 paukkuja.

Kuitenkin kannattaa miettiä ennen kuin tämmöiseen sijoittaa rahansa ja tuota pyydettyä hintaa en ikinä vanhasta valmetista maksaisi. Ostakaa mieluummin uusia turvallisia ja kestäviä aseita joissa on vielä kaiken lisäksi takuut olemassa.