Reply To: Supistajan irroitus..

Home Forums Aseharrasteet Supistajan irroitus.. Reply To: Supistajan irroitus..

#182970 Ilmoita asiaton viesti
puppezed
Member
Alkuperäinen kirjoittaja: Pekka Suuronen
Aloituskuvaa katsellessa ihmettelin että onko tuo supistin ollenkaan? Ja miten haulit käyttäytyvät kun osuvat reiän kohdalle? Niistetäänkö haulin kyljestä aina pieni siivu reiän ohi mennessä?

Onhan niitä portattuja haulikoitakin esimerkiksi Benellillä ja Mossbergilla, jossa reiät on lyöty suoraan piippuun eikä supistajaan. En osaa sanoa miten vaikuttaa äänenpaineeseen, mutta voisi kuvitella että sen kaltaisista rei´istä voisi löydä liekkiä iltaisella metsästettäessä.

En usko että kuvan supistusholkki kovasti lisää meteliä. Suujarruissahan on yleensä kammioita jotka on erotettu toisistaan luodin mentävällä laipalla, eikä tälläista rakennetta löytyne kuvan holkista. Veikkaan että tuo supistaja lisää ääntä jotakuinkin samanverran kuin kiväärin liekinsammutin, eli hyvin vähän. Sama pätee rekyylinvaimennukseenkin. Muistaakseni jokin supistajavalmistaja mainosti rei´ityksellä saatavan parannusta osumakuvioihin sitä kautta, että ruutikaasut pääsevät vähemmän vaikuttamaan haulikuormaan piipun päässä. Portattuja supistajia löytyy mm Carlsonilta, Patternmasterilta ja Brileylta. Esimerkkinä vaikkapa Brileyn uusi Helix supistaja:
http://www.briley.com/helixpromotion.aspx

Esimerkkikuva ehdasta haulikon suujarrusta, tai itseasiassa kahdesta :)
http://operatorchan.org/k/arch/src/k228715_wtfrofl.jpg

Jos on mahdollista, niin kokeileppa Jujutzu ampua haulikolla jossa on ihan normaali suppari piipun nokassa ja saman mittainen piippu, että onko melussa eroa.