Reply To: .338 win mag ensimmäiseksi kivääri kalibeeriksi.

Home Forums Metsästys & riista .338 win mag ensimmäiseksi kivääri kalibeeriksi. Reply To: .338 win mag ensimmäiseksi kivääri kalibeeriksi.

#299696 Ilmoita asiaton viesti
Pekka Suuronen
Participant

Kannattaa perehtyä ampuma-aselain 44 §:ään, joka kuuluu:

44 §
Hankittavaa ampuma-asetta ja aseen osaa koskevat edellytykset

Aselupa voidaan antaa vain sellaista ampuma-asetta tai aseen osaa varten, joka ei lippaan patruunamäärän, kaliiperin tai muiden ominaisuuksien perusteella ole hakijan ilmoittamaan käyttötarkoitukseen nähden tarpeettoman tulivoimainen ja tehokas sekä joka soveltuu hyvin hakijan ilmoittamaan käyttötarkoitukseen. Jos hakijan ilmoittama käyttötarkoitus on metsästyslainsäädännön mukaan sallittu eläinten ampuminen, ampuma-aseen soveltuvuutta arvioitaessa noudatetaan lisäksi, mitä metsästyslaissa (615/1993) ja sen nojalla säädetään. Metsästyslainsäädännön mukaan sallittua eläinten ampumista varten aselupaa ei voida antaa muuta ampuma-aselain 6 §:n 2 momentin 4–7 kohdassa tarkoitettua ampuma-asetta kuin kertatulitoimista pienoispistoolia taikka pienoisrevolveria varten. (8.9.2017/623).

Eli on oltava perusteltava käyttötarkoitus. 338 WM sopii hirven ja karhun kaatoon, mutta ei kannata perustella sitä esim. ratakivääriksi. Kaliiperi on tuhdisti potkiva ja patruunakustannuksiltaan kallis ampua. Ei kannata hankkia vain sen vuoksi että sellainen on saatavana. Kaikenlaisia kaliipereita on saatavana ”sopivaan hintaan” käytettyjen aseiden markkinoilla. Eli käyttötarkoitus on harkittava ensin. ”Meiner Meinung nach” eli IMHO eli vain minun mielipiteenäni.