Reply To: Uistimia hauelle ja ahvenelle…

Home Forums Ottivieheet ja perhot Uistimia hauelle ja ahvenelle… Reply To: Uistimia hauelle ja ahvenelle…

#295931 Ilmoita asiaton viesti
A-Mies
Participant

Älä tee asiasta vaikeampaa kuin se on. Vesissä on eroja mutta varsinki uistinkauppiaat liioittelevat niitä.
Olen uistellut keskitummalla isolla järvellä ja vuosien kokemuksella olen huomannut, että kalaa tulee parhaiten pari tuntia ennen auringon laskua ja heti auringon laskettua. Sitä saa myös päivällä ja helteellä mutta silloin asiaan pitää paneutua hieman enemmän.
Parhaita vaappuja ovat tunnetuimmat merkit ja niissä pääsääntöisesti hauen ravintoa matkivat väritykset. Eli muikkuvesissä muikun värinen käy hyvin, on muuten saman värinen kuin särki. Ahvenväri toimii myös. Syvyydeksi iltaisin riittää se mihin vaappu itsessään uppoaa, eli pari metriä. Kuhan uistelussa ja pimeällä neonvärit toimivat parhaiten, hyvä merkki on Jesse. Suurimman haukeni olen saanut juuri iltahämärissä ja keltaisella Jessellä, kuhanpyynnin lomassa.
Päivällä ja helteellä jostakin syystä vihreä selkä ja valkoinen vatsa vaapussa toimii, silloin syvyyden pitää olla näkösyvyys, eli keskitummassa järvessä kolme-neljä metriä ja paikkana aava järvenselkä.
Jos apuna on kaikuluotain ja kunnollinen merikortti niin penkkojen ja vedenalaisten harjujen löytyminen helpottuu. Itselläni on myös gps.
Heittelyssä paras lusikka on särki- tai ahvenvärinen Stubb. Se ei sotkeennu niin helposti siimaan kuin Professori. Muuten Proffa on myös hyvä. Tuttavani ovat saaneet erityisesti mereltä suuria haukisaaliita jerkillä, mutta minulla ei ole siitä kokemuksia.
Ahvenia en oli juurikaan pyytänyt kuin ongella ja jigillä, ja slloin paikka on tärkein, kaloja on löydyttävä ja niiden on oltava syönnillään. Sorapenkkainen kaislikon reuna auringonlaskun aikaan yleensä on paras.