Reply To: Asehuutokauppa 27.3.2015 Riihimäellä

Home Forums Aseharrasteet Asehuutokauppa 27.3.2015 Riihimäellä Reply To: Asehuutokauppa 27.3.2015 Riihimäellä

#275245 Ilmoita asiaton viesti
Pekka Suuronen
Participant

AAMUPOSTI | Riihimäkeläinen kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen (vas.) olisi valmis luopumaan poliisille luovutettujen aseiden huutokauppaamisesta. Hän kannattaa myös poliisin haltuun päätyneiden luvattomien aseiden hävittämistä.

Aamuposti kysyi alueen kansanedustajilta, olisiko luvattomien aseiden keräämistä tarpeen tehostaa esimerkiksi niin, että aseet hävitettäisiin ja kaikille aseen luovuttajille maksettaisiin tietty korvaus.

Riihimäkeläinen Päivi Räsänen (kd.), loppilainen Timo Heinonen (kok.) sekä nurmijärveläiset Outi Mäkelä (kok.) ja Jussi Niinistö (ps.) ovat sitä mieltä, että nykyisin käytössä oleva järjestelmä toimii riittävän hyvin.

Sisäministerinä toimiva Räsänen sanoo lisäksi, että lupajärjestelmän tarkoituksena on saada aseet luvallisiksi ja tietää kenellä ne ovat. Hävittäminen ei ole itsetarkoitus.

Luvattomia aseita saa luovuttaa poliisille ilman rangaistusseuraamuksia niin sanotun armonvuosilainsäädännön perusteella. Kokonaan luvattomat hävitetään, mutta esimerkiksi perikuntien haltuun päätyvät aseet, joihin on aiemmin ollut lupa, on mahdollista myydä huutokaupassa.

http://www.aamuposti.fi/artikkeli/218984-pekonen-valmis-lopettamaan-asehuutokaupat