Reply To: Koukkujen vähentäminen (-juttuehdotus)

Home Forums Palaute & Erän sisältö Koukkujen vähentäminen (-juttuehdotus) Reply To: Koukkujen vähentäminen (-juttuehdotus)

#275110 Ilmoita asiaton viesti
Ernesti
Participant

Arkistoja kolutessani osui näppeihin Erän numero 9/2002, jossa Ari Manninen pyydä ja päästä -teeman puitteissa pohdiskelee ansiokkaasti myös koukutuksen saloja. Jutussa on tarjolla kuvamateriaaliakin noista ylempänä viestiketjussa vouhottamistani yhdelle kolmihaaralle sovitetuista vaapuista. En kuitenkaan löydä koukkumuutoksen punaista lankaa kuvien perusteella, sillä vaapuissa ainokainen kolmihaara on sijoitettu vaapun pituussuunnassa kussakin tapauksessa eri kohtaan, eikä koukun kokokaan tunnu seuraavan välttämättä uisteen kokoa.

Oletan, että Erä -lehden lukijakunnan vapakalastajista enin osa on kaltaisiani, joille ruokakalan menettäminen väkäsettömästä yksihaarakoukusta ei tarjoa suuren suurta nautintoa, jotka rokottavat kalastoa kalastusajan ja -taitojen puutteen vuoksi vähänlaisesti mutta joiden kunnioitus kestävän kalastuksen periaatteita kohtaan on kohdallaan. Tämä porukka kuitenkin yhteen laskettuna vapauttaa monta alamittaista joka vuosi ja mikäli kaikilla vapautetuilla olisi kuontalossaan muutama reikä vähemmän…

Mielestäni aiheesta voisi tämän päivän kalastuslehdessä veistellä enemmänkin. Toivon myös Mannisen Arin ottavan haasteen vastaan: Hänellä kun joitain nyrkkisääntöjä on jo aiheesta selvästikin olemassa. Missä kompromissin polku toivotun saaliin kelvollisen ylössaantiprosentin ja vapautettavien paremman selviytymistodennäköisyyden välillä kulkee?

T: Ernesti