Jarski

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 83 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Finn Classic #220971 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant
  Alkuperäinen kirjoittaja: yhdistelmäase
  olen kiinnostunut rihlakosta/haulikosta ja kävin tänään ehkä suomen suurimpiin luettavissa olevassa asekaupassa. Erilaisten nettikirjoituksiin perustuen kyselin juuri tästä FC yhdistelmä aseesta ja sen toimivuudesta. Erittäin pätevänä pidetty kauppias sanoi sen olevan yksi parhaimpia ja perusteli sen aika suurella myyntimäärällä ja siinäsuhteessa todella pienillä takuukorjausella. Sanoi laadun olevan ihan samaa luokkaa kun nämä samat suomiaseetkin, tiedä häntä. Eli kun ostan jokatapauksessa yhdistelmäaseen eli haulikon ja siihen rihlapiiput ainakin, niin millainen se mielestäsi olisi tämä paketti? Pintakäsittelyltään jne…ostan siis aseen isältä pojalle periaatteella eli en ole säästämässä tässä kaupassa…

  Tere!
  Omista FC rihlakon ja 4v kokemuksella voin sanoa et älä osta. osta mielummin käytetty 412S. FC:sä laatu on, noh asekohtainen. Omassa aseessani on ollut kaikki viat. Nyt kun piiput sekä laukaisukoneisto on vaihdettu, ase toimii kuten sen pitäisikin toimia. Aseessa on vuoden takuu. Mun ase on käynyt takuuhuollossa kolme kertaa. Ekan kerran jälkeen aseen myyjä naureskeli et noi on tollasia tusina paskoja.
  Hieman kun selailet myyntisivuja , huomaat että FC:n saa halvemmalla kuin valmetin

  in reply to: suora luodin lentorata #37240 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant
  Alkuperäinen kirjoittaja: tjl
  Pakko laittaa kuva.

  Tässä tää mun 17cal. pyssykkä. Ei mikään erikoisen näköinen mutta kovetun näköinen yhdistelmä kiikarin kanssa.

  [img]http://www.eralehti.fi/keskustelu/s/img/user/300l_634050415446670000.jpg[/img]

  Herran jumala! Minkä sä olet laittanu pyssys päälle? Veivattavan videokameran? Tollasella putkella vois ampua ”kosketuslaukauksen” 200 metriin. Vai onko siinä ”ryssän” tekniikkaa?

  in reply to: suora luodin lentorata #37239 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant
  Alkuperäinen kirjoittaja: tjl
  Haista sä hemmo ´¤#¤&¤”¤:ttu.

  Kuule, nyt kun säät alkaa lämmetä niin piruuttani ammun kasan malliksi sillä. Sitten näet minkälainen on kasa. Sitten varmasti on kaikki laagit 100m pikkusormen kynnen sisällä.

  [img]http://www.eralehti.fi/keskustelu/s/img/user/300l_634049359452607500.jpg[/img]

  Hyvä koira sulla ku noin paljo sorsia on löytäny :)

  in reply to: Tyhmin asehankintani. #164706 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant

  Huonoin hankintani on fc 512. Laadusta ei tietoakaan. pippujen iskemä ero noin metri. jumitti 2 kertaan laukaisukoneiston ja viime talvena pakkasella tuli tuplalaukauksia. Laukaisu tunnoton. Jopa vanhassa tikan pumpussa on parempi laukaisu. Rahalla jonka tuohon vehkeeseen olen upottanut olisi luullut saavan toimivan aseen.

  in reply to: etsin asetta? #165232 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant
  Alkuperäinen kirjoittaja: ostaja
  kyllä kyllä. Ollaan jo löydetty yks aika ok ase ja lähetään koeampuu se huhtikuussa
  ettei osteta ”sikaa säkissä”.
  Tikka M65 30-06 ilman kiikaria, ja oliks se nyt 550€.
  onko hyvä? toinen vaihtoehto et tehään tarjous a-bolt 308.:sta

  M65:sta pyydetään 300-1200€. Hintaero johtuu lähinnä myyjästä. Pelkistä M65 raudoista maksetaan 500 eli hinta on ihan ok. Kokeile sakon superhammarhedillä. Sopii aseeseen hyvin.

  Lonkalta voisin sanoa et toi tikka on parempi valinta kun a-bolt

  in reply to: etsin asetta? #165185 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant
  Alkuperäinen kirjoittaja: ostaja
  liian moni on antanut negatiivista palautetta t3 aseista.
  en tiedä mikä siinä, mutta moni esim. asemyyjä on sanonut että t3:set ovat laadultaan heikkoja… eihän ne paljoa maksa ja on stainlesseja ja sen sellasia käteviä, mutta luotan kuulemaani, kun ei ole paljoa kokemusta edes mistään hirvikivääristä, kun ekaa oon ostamassa….

  Tohon sun hintaluokkaas juuri T3 on hyvä valinta. kestää kyllä sen mitä pitääkin vaikka on kyllä totta ettei laadussa pärjää sauerille. Hintakin on sit ihan eri. itte pärjänny 8 vuotta T3 kans ihan hyvin eikä ole mitään syytä vaihtaa toiseen ku kerran pelittää hyvin.

  Remington sps 700 maksaa uutena 700€, laatu?

  Tältä sivulta löytys sakolainen 550€ http://www.aa-metsastys.com/uusi/en_aseet-kaytetyt,267.html?PHPSESSID=4e6668145bf8d931664bc134c5d37165

  sit hyvä kauppapaikka jossa välillä tulee myyntii hyvän hintasia helmiä on asesivut.net ja kauppapalsta

  in reply to: Peuran Ruokinta #32145 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant
  Alkuperäinen kirjoittaja: Pajero 48
  Olen vienyt peuroille riistapellosta puitua viljaa kaura rypsi pellava ,(riistapeltoseos) hyvin on kelvannut,heiniä ei kulu.

  Kyllä heinäkin kuluu kun on tarpeeks nälkä. Sit kannattaa käyttää heinää mikä ei kelpaa hevosille eli siinä on mukana apilaa ja ym ”paskaruohoja”. parasta olis luonnon laitumelta tehty heinä

  in reply to: Peuran Ruokinta #32144 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant
  Alkuperäinen kirjoittaja: kauramoottori
  kauraa kehuvat mutta ainakaan kauriille se ei kelpaa. olen kesällä jo vienyt sitä metsään ruokinta automaattiin ja aina lisännyt kun linnut ovat syöneet. mutta kauriit sitä ei syö. vaikka nyt on jo lunta reilusti tonkivat kauriit ruokapaikan vierestä jäniksenpaskoja tai jotain lumen alta mutta kaura ei kelpaa.

  Sun kauras on jotain vikaa jos kauriit ei sitä syö. Miks alotit ruokinnan jo kesällä?

  in reply to: Rusakon kyttäys. #36329 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant
  Alkuperäinen kirjoittaja: eränkävijä
  yölläkyttäys on todella hienoa puuhaa, on se jännittävää kun rusakko ilmestyy siihen ampumaetäisyydelle

  samaa mieltä. hauskaa ja vaatii snadisti tarkkuutta luotiheittimellä ku kyttäilee…..
  ps: kaneja ootellessa :)

  in reply to: Kauriin ruokinta #36521 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant

  Katsos Jahti-lehdestä 3-2009 sivu 21. Siinä on yksi hyvä malli. Toinen malli mitä me käytämme on sellainen et otetaan tynnyri josta kansi/pohja pois tai joku tukeva LVI-putki. sille tehdään pohja levystä noin 20-30cm leveempi ku putki. Levyyn matalat reunat, 4 noin 50cm jalkaa ja pohjaan risti joka pitää tynnyrin putken paikallaan. Vanerista katto putken päälle. Katto saa olla hivenen leveämpi kuin pohja. Katon voi kiinnittää joko saranalla putkeen tai tekee laudasta putkeen mahtuvan ristin joka pitää katon paikallaan.

  Juureksille on paras tehdä kaukalo jonka pohja on harva eli vesi pääsee läpi ja siihen harja kate. kate sopiva korkealle että elukat mahtuu sen alta syömään. Muuten osan viljan kannattaa kaataa maahan että kostuvat. pelkän kuivan viljan tarjoaminen ei ole hyvästä.

  in reply to: Pätevä historiikki 308Win kaliiperista #206994 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant

  Mielenkiintoinen historiikki. tuota kaliperivääntöä on ollu ihan tarpeeks. kyl se on niin et ase/kaliberi käyttäjän ja tarpeen mukaan. ittelläni on 6,5x55se, 308 ja 30-06. kaikilla olen ampunut ”samasta reijästä” ja elukat on tippunu. Suomessa pääsääntösesti ammutaan alle sadan metrin matkalle (hirvielukat) niin pallistisista eroista sun muista ei pääse kokemaa.
  ja niinku kaikki jotka on ampunu enemmänku yhdellä aseella tietävät, et eri aseilla tulos on erinlainen vaikka kaliberi on sama.
  30-06 pitää kyl sanoo et ainaki peuraa se repii aika pahasti jos vaan sattuu luuhun osumaan. vähempi tuho 308:lla. ehkä tuurista kii…..

  in reply to: Tikka M55 patruuna #203352 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant
  Alkuperäinen kirjoittaja: MattiM
  Tikka M55 .308 Sporter käy peukalon kynnen alle mahtuvaa kasaa 100m Sakon Range-patruunalla.

  Lapuan Megalla ei kasaa saa – hirvet on kyllä totelleet. Olisiko kokemuksia ko. aseeseen sopivasta tarkasta hirvipaukusta.

  Olisiko tietoa lisäksi ko. aseen rihlanoususta? Eli pitäisikö olla nopeampaa metsästyspaukkua tai ainakin parempi ballistiikka.

  Kokeile sako superhammarhediä. Pikkulillin pään kokosta kasaa tekee……

  in reply to: Peuran metsästys. #31606 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant

  Täytyy sanoo, et ei oo tarvinnu peuraa ampuu lavoille ettei maa mahoille. Sen verta pitkä runko elukalla. Noh, aikoinaan käytiin saman tyyppistä keskustelua kauriin osalta…..

  Kerran kävi mulla sillee iltapassis et otin kävelevän pauran hyvin piikkiin, suoraan lavan taakse, mut laukasus vähän töpeksin, eli nykäsin ja pysäytin piipun. Elukka putos niille sijoilleen. lähin sit kattoo ja ku pääsin puoleen väliin peltoo nii peura hyppäs pystyy ja mettään karkuu. Pimee syys ilta ja lunta vaan niukasti pellos. Mettäs ei ollenkaa. Aattelin jo et vit.. , nyt menee yö peuran peräs juoste. Aloin jo soittelee koiramiestä, mut tiesihän sen et ku perjantai oli et kännis ne kaverit oli. Kuuntelin hetken rauhas mettän suuntaa ja sielt kuuli röhkinää. Aattelin et vot, tollee ku laittaa yskittää ei pitkälle juosta. Paikallistin mistä röhkiminen tulee ja kiersin ”selän” taakse. Aattelin et jos lähtee liikkeelle, menee sit takas pellol ja pystyy ampuu. Löysin kuitenki peura kuolleena.

  Mahaa avates kirosi ku verta tuvi niin perkuleesti ja haisi, et nyt meni mahoille. Reikä löyty kylkiluiden välist 1. ja 2. kylkiluun takaa laskettuna. Tarkemminku ku tutkin nii suolet ja maha oli ehjiä. Pallean kaari kans. Ainoo mist jöyty jälki oli maksa. Luoti oli menny kylkiluiden välistä sisää, alittanu maksan ja nätisti toiselta puolelta kylkiluiden välistä ulos. Maksan alapinnalla oli reippaan luodin levynen raappeuma. Ei mitään muuta elinvauriota. Noh maksahan on verinen elin ja rikkoutuessaan vuotaa niin saa…….

  Heh, huonommalla tuurilla olis käyny sillai et peuraan olis tullu vaan kaks reikää molempiin kylkiin kylkiluiden välii eikä muuta. Olis elukka jatkanu kulkuu ja tornis olis ollu hölmistyny mettämies :)

  in reply to: Zos 1×30 long punapiste? #205241 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant
  Alkuperäinen kirjoittaja: aloittelevahirvikoiramies
  Alkuperäinen kirjoittaja: lopettelevametsämies
  Unohda aimpointit ja muut punapisteet. Hanki jokin halpa pushnell 3-9×40 niin pärjäät pitemmillekkin matkoille. Hyvä siinä kiikarissa on suurennosta olla erottaa kato risut paremmin.

  olet kyllä oikeassa. oon katellu myös tuota bushnellin 3-9X32S tai 2-8×32 tascua. onkohan se Zossin 3-9×40 nii hyvä halappikseksi ku kerrotaan?

  Tere!

  Zoss ei kestä rekyyliä. Todettu useamman aseen päällä. Sopii piekkariin. Alla laitoit et hankit Bushnellin. Hyvä valinta tuosta hintaluokasta. Itellä ollu 3-9×40 30-06 sekä rihlakon päällä ja on toiminu hyvin. Tuo 1,5-4,5×21 on varmasti hyvä valinta koiramiehella. Vieläkö olis 30 runkoputki ja säädettävä valo niin vot. Vinkiksi, tilaa tuo putki englannista. Ite tilasin bushnellin eliten ja kaveri swaronskin. Tulee alta viikossa ja maksaa about puolet suomen hinnasta.

  in reply to: Kaurisjahti #27913 Ilmoita asiaton viesti
  Jarski
  Participant

  Ikuinen kädenväännön aihe tuo valtapukin ampuminen. Mut sanoisin tällee et jos alueella on kauriita kohtuullisesti, ei tuota ongelmaa. Jos ns valtapukki on pieni sen poistaminen voi olla jopa eduksi jatkossa. Mikäli kanta on puolestaan heikko, ja tällä tarkoitan sitä että naapuri valtapukin reviirille on turkasesti matkaa, en ampus vaan plokkaisin laumasta nuoren uroksen tai vasan pois.

  Viisaat sanovat että kun valtapukin ampuu niin lauma hajoaa ja hakeutuvat toisen pukin reviiriin. Tietty uusi pukki tulee ammutun tilalle ja kuinka nopeeta riippuu ihan alueen kauriskannasta. Meillä ammuttiin yks edellistalvena ja keväällä oli alueella jo uus kaveri pitämäs jöötä.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 83 total)