Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 21 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: savikiekon ammunta #181414 Ilmoita asiaton viesti
  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: zzz
  Olin tässä mennä viikolla radalla opettelemassa kiekon ampumista. Sinne tuli sitten heppu joka oli oikein kisoja kierrellyt ja lähti sitten kierrokselle mutta ei vaan kiekko särkynyt. Sälli löi homman kesken ja vaati saada ruuvvata heittimiä kireemmälle kun hän ei osu. No, heittimiä kiristettiin ja ei se kiekko tuntunut sittenkään hajoavan. Ajattelin siinä sitten että miten moinen toiminta palvelee metsästystä? Miten tuollainen heppu pärjää metsällä kun se lintu ei aina tulekkaan hänen haluamaansa vauhtia? Toisin sanoen, palveleeko kiekon ammunta metsästys tarkoituksessa ollenkaan? Kannattaako nuoren alkaa lainkaan ampumaan kiekkoja se kun näyttää olevan sellaista itsensä pettämistä. Jos et osu, ruuvaa heittimiä. Miten on?

  Kiekonammunnalla ja metsästyksellä on hyvin vähän tekemistä keskenään. Lähinnä kiekkoradalta oppii huonoja tapoja. Olen metsästänyt ihan suomen tasolla huippuampujien kanssa ja ei ne mettällä osunu sen kummemmin mitä muutkaan. Enemmän aiheuttavat vaaratilanteita kun hyppivät ja pomppivat hakien ”oikeaa ampuma asentoa”. Oikea metsästäjä puottaa linnun vaikka pitäisi ampua, istualtaan, polvelta, makuultaan, heiluvasta veneestä, ylä- tai alamäestä, kesken kusemisen tai vaikka kesken kyykkypaskan. Silloin on merkitystä sillä tähtäin kuvalla ja hieman tähtäämiselläkin.

  Metsällä tulee niin paljon tekijöitä lisää että kiekkoammunnan heittolaukauksiin ei voi luottaa, jo pieni muutos vaatetuksessa aiheuttaa muutoksen aseen mitoitukseen ja samoten tekee eriasennoista ampuminen. Linnun nopeus saattaa olla ihan mitä tahansa, pomppuun, myötätuuleen tai vastatuuleen.

  Metsästysammunnassa maltti on valttia, eikä niin nopeita tilanteita tulekaan ettei ehtisi katsoa että kiskoa ei näy ja jyvä on sopivasti. Lisäksi tulee vielä lajintunnistus. Kyllä sinne pomppuunkin ehtii pumpun tyhjentämään niin ehtii silloin ottamaan rauhassa sen ensimmäisen laukauksenkin. Sitten jos vielä joku älynväläys neuvoo kiekkoradoilla ampumaan kiskoa näkyvissä niin metsällä siitä ei kyllä tule mitään. Täällä on paljon eksperttejä vaa on sitä ittelläki jo kymmenien vuosien kokemus ja on siellä radallakin tullu ammuttua.

  Jos oikeasti haluaa hyötyä kiekkojen särkemisestä kannattaa ampua käsiheittimellä heitettyjä kiekkoja, välillä hitaammin ja välillä lujempaa lähteviä. Vielä kun aina ei tiedä lähtösuunnastakaan niin justiinsa.

  Meikäläisellä riista tulee useimmiten alas kun ammun, niin pitkiltäkin matkoilta etten täällä mainitse, pitkillekin matkoille ammun oman varmuuteni ja kokemukseni mukaan eikä ongelmia ole ollut. Panokset onkin haettu lataamalla ja ostosista kuviot ampumalla ettei niistä ole kiinni.

  in reply to: Parhaat haulikoot eri riistalle #210530 Ilmoita asiaton viesti
  Member

  minä ruukaan ampua sillä panoksella mikä on piippuun vyöstä sattunut. en kovin useasti ala kesken jahdin vaihtamaan 3,5mm haulikokoa 2,8mm kokoon sen takia että maasto näyttää varmalta pyy paikalta. on ne pyyt tullu 3,7mm ja 4mm hauleillaki alas eikä oo lihalle käyny mitään. muuten, onko totta että jos ampuu vaikka pyyn 2mm hauleilla jostai 20m päästä nii syödessä pyytä suussa rouskuu ne haulet joka puraisulla, että 24g 2mm skeet panoksessa on n. 500 haulta ja siitä suurinosa jää lihaan niin on sitte epämukava syödä

  in reply to: AYA vs.Baikal #160722 Ilmoita asiaton viesti
  Member

  täältäpä löytyy aitoa AYA:aa niin halvalla että pihtailevintakin baikalistia hirvittää

  http://www.era-ankkuri.fi/tuotteet.html?id=5/338&popup=1

  in reply to: Kansanedustajat uudesta aselaista #186506 Ilmoita asiaton viesti
  Member

  Pellejähän riittää, pahimmat vaan sattuu löytymään kok-kesk-sdp linjastolta ja onhan näissä kyllä se hyvä puoli että tuskin enää pahemmin pystyvät asioita kusemaan. Mutta asioita parantamaan tarvitaan perussuomalaisia pellejä.

  in reply to: 375 h&h #191635 Ilmoita asiaton viesti
  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: metsästäjä69
  Minä kysyinkii et toimiiko hyvin suomessa esim karhulle ja hirvelle.Heti alkaa se iän ikuinen et miks noi iso kaliberi ja plääp plääp plääp.Ja jos ostaisinkii tollasen niin en käyttäis sitä ku jossain koiramiehen hommissa ja jos lähtis johokkii ulkomaille metästää jotain vaarallista suurristaa.Toki niissä koiramiehen hommissa pärjäis tolla 9,3.

  No johan siinä kysymykseen vastattiin että toimiiko, toimii mutta aivan turhake ja läpäisyn puolesta jo sivullisille vaarallinen!

  Miksi koiramiehen hommiin tarvisi järeämpää kuin 308 tai 30-06? Melkeinpä aina ammutaan lähi etäisyydelle ja kun liikutaan paljon niin mieluummin mahdollisimman keveä ase keveässä kaliiberissa. Hyvä kasassa pysyvä luoti ja 308win vaikka naturalis lr on kaikista paras ase koiramiehelle!

  in reply to: tikka t3 kiväärit #212797 Ilmoita asiaton viesti
  Member

  Onko kokemusta tikka t3 lite stainlessista kal. 9,3×62. Mielessä on myös sako mauser kal. 375H&H, jonka kaveri myy jos haluan. Hintaa sakolla olis 770 euroa ja ase on hyvässä kunnossa. Eli melko saman hintasia. Aseella olisi tarkoitus metsästää pelkästään karhua ja hirveä. Jos joku kokeneempi metsästäjä antaisi neuvoja tähän pulmaan.

  in reply to: Kyyhky Jahti #15172 Ilmoita asiaton viesti
  Member

  kävin tos pellolla kattelee nii oli kyyhkysen höyhen läjä eikä mitään muuta … 1 haukka siinä on pörräilly.Jos se mun tielle eksyy nii tiiän mitä teen… :D

  in reply to: ilmakiväärit yli 300 m/s #94834 Ilmoita asiaton viesti
  Member

  haistakaa paska

  in reply to: Garmin Astro 220 Nordic #35173 Ilmoita asiaton viesti
  Member

  Jos tilaan tuon astron ruottista niin pitääkö mun ostaa siihen N.200-400e kartat vielä päälle??Ei se nyt mun mielestä enää kovin halvaksi jää tuo kone vaikka sitä kuinka paljo ajattelee…vai häh?

  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: Pekka Suuronen
  22 kaliiperiset aseet ovat ylitehokkaita (vrt. Jokela, Kauhajoki). Maksimikaliiperiksi tulisi sallia 17 yleisen turvallisuuden nimessä.

  Voimakas ilma-ase on riittävä kaikkeen käyttöön.

  Tehokkaina aseina ne pitää saada luvanvaraisiksi ja niille pitää perustaa tehokas seuranta- ja luparekisteri.

  in reply to: Winchester mod 1300 #207968 Ilmoita asiaton viesti
  Member

  onko kellaan kokemusta mosbergin 500 12/76 pumpparista et tekeekö sillä mitää

  in reply to: Yleiskaliperia jänkhälle: #205355 Ilmoita asiaton viesti
  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: –
  Alkuperäinen kirjoittaja: tarkka-ampuja ja kasa-ampuja
  Alkuperäinen kirjoittaja: Tarkennus
  Kasaampuja saattaa ampua kaikki samasta reiästä mutta salaampuja todennäköisesti ei siihen pysty. Tokikaan kumpaakaan vähättelemättä, eivät nimittäin ole helppoja lajeja.

  Kasa-ammuntahan on helppoa kun on oikeat välineet, ampujalla ei niin väliä ja viimosen päälle välineurheilua.

  Sitten tarkka-ammunta on aivan jotain muuta. Vaan tuskin kukaan asiasta jotain tietävä näitä kahta lajia vertaiskaan?

  Oikeestaan vois sanoa että jokainen tarkka-ampuja on kasa-ampuja vaan kasa-ampuja ei ole vielä tarkka-ampuja..

  Tai oikeammin jokainen tarkka-ampuja ei ole kasa-ampuja vaan kasa-ampuja on samalla tarkka-ampuja. Kyseessähän on toistettavuus. Siihen kykenee kasa ampuja muttei tarkkka ampuja

  in reply to: Uus haulikko (ko) #205192 Ilmoita asiaton viesti
  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: jippo
  Itse olen kymmeniä vuosia aktiivisesti metsästänyt, kaksipiippuisilla aloittanut mutta paluuta ei enää kaksipiippuiseen ole. Olen löytänyt jotakin paljon parempaa, harmi vaan ettei ollut jo alottaessa kunnon kalustoa kun joutui merkelillä ja mirokulla aloittamaan.

  Vai olet löytänyt ”vihdoin kunnon kalustoa”. Remarin pumpun? Baikalin puolarin? Mossen jatkomakasiinilla?

  in reply to: Benelli Super Black Eagle #50310 Ilmoita asiaton viesti
  Member

  SBE2 toimii mainiosti kiekkopaukuilla, kun rekyyli jousi vaihdetaan löysempään.
  orkkisjousi EI OLE tarkoitettu edes kiekkopaukuille, vaan metsästyspatruunoille
  70-89mm.
  mutta jos jousi vaihdetaan löysempään ei silloin saa ampua 89 pateja ollenkaan.
  tuo siksi että on olemassa vaara että mekanismi rikkoutuu liian kovan paukun ja
  löysän jousen yhteisvaikutuksena.

  in reply to: Tiukemmat aselait #175455 Ilmoita asiaton viesti
  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: Mie
  Onhan se nyt selvää, että niitä on tiukennettava. Ei auta kun elää sen mukaan mitä tuleva tuo tullessaan. Äsken muuten paukkui saksalaisessa koulussa. Reilusti yli 10 taisi jäädä tällä kertaa.

  Kyllä se on viimeseen asti taisteltava oikeuksien puolesta!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 21 total)