Jouni

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 33 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Metsästyskaliiperit Lapissa #206220 Ilmoita asiaton viesti
  Jouni
  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: hirvimies lapista
  kyllähän se on niin ettei kukaan täyspäinen edes yritä ampua tommosille kolmensadan metrin matkoille,ei edes hirveä,vaikka varmasti siihen osuisi.olen itse ollut hirvenpyynnissä lähes kolmekymmentä vuotta ja ainoa aseeni on ollut sakon 308w.pyynnissä olen käyttänyt pelaavaa koiraa jonka seisovaan haukkuun hirvi on viimeiset ilmansa puhaltanut,parhaana syksynä 17kpl.yht.toista sataa.

  ” Metso, hanhi ja hirvi kaatuu kaatuu varmasti 300 metriin, kun aseen perän takana on oikea osaaja.”

  kaatuu varmasti,mutta oikea ja vastuunsa tunteva metsästäjä ei edes harkitse tuollaisille matkoille ampumista,koska ei ole mikään pakko ampua. todellinen lappilainen naakija ampuu vasta silloin kun näkee omalla silmällä riistaeläimen silmän värin,silloin hiipiminen on onnistunut.

  On oikein että jättää ampumatta kun ei rohkeus riitä. Lapissa ammutaan saamamiesten toimesta paljon hirviä yli 300 metrin matkoille ja kaliperiksi riittää ruåtsin suosikki.
  Niinhän se on aina ollut että katelliset vierestä seuraa kun saamamiehet ampuu hirvet oli matka mikä hyvänsä ja kaliperi mahdollisimman pienitehoinen mutta kuitenkin laillinen.

  Jouni
  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: yhih
  menee ihan pilalle karhu jos ampuu harppuualla…

  Tuo onkelman voi välttää jos ampuu sinkolla ja käyttää solidia.

  Jouni
  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: korpijouni
  Alkuperäinen kirjoittaja: hemmo
  Minua ei kiinnosta autometsästys. Kysymykseni koskikin lähinnä sitä, että saako rakentaa tornin, joka olisi aina mukana passipaikasta riippumatta.

  Onhan noita puuhun laitettavia passi ”jakkaroita”. Ainakin jenkeissä semmoiset ovat kovassa käytössä.

  Tiäättekös te siälhä eteläshä mikhä meillhä täälhä lapisha on ampumatukena.
  Se oun tuo hiluxin tai hiacen sivuikhuna. Lashi auki ja siihen kinnas päälle ja sitten tuo raskaspiippunen varminthi pyssy laaduhkaalla zseisillä varustethuna. Sitten voiphi ikkhunalla sääthää korkheuden oikhiaksi. Reikhä hirvelle kylykhe ja peijjhset voi alakhaa.

  in reply to: Kalanperkauskone #61643 Ilmoita asiaton viesti
  Jouni
  Member

  Mahdatko sinä tietää perkauskoneen valmistajaa?

  in reply to: Kartat #77553 Ilmoita asiaton viesti
  Jouni
  Member

  Osta Metsähallituksen Metsäkartta, siinä näkyvät valtion talousmetsät vihreällä ja suojelualueet eri värikoodein. Yksityismaat valkoisella. Metsäkarttaa on saatavilla koko maasta, mittakaava on 1:200 000. Maksaa luokkaa 15 euroa (+-5 euroa?), ja ei mahda saada suoraan netistä. Ainakin sitä myydään Kumossa luontokeskus Petolassa ja Suomussalmella Hossan luontokeskuksessa. Tai jos asut kaukana kummastakin näistä, soita Petolaan ja kysy mistä karttaa saa: puh. 0205 64 6380. http://www.luontoon.fi/asiakaspalvelu/petola

  Jouni Laaksonen / Erä

  in reply to: Z-vaaput #67294 Ilmoita asiaton viesti
  Jouni
  Member

  No vaikkapa täältä.

  in reply to: Terminator #90619 Ilmoita asiaton viesti
  Jouni
  Member

  Lainaus:
  17.01.2006 klo 19:45 kala poju kirjoitti
  tuttu jutto tormetor rules muuta jos jollakin on viellä terminaattori malli ostan heto pois


  Terminator ja Tormentor ovat täsmälleen samanlaisia, vain nimi on muuttunut.

  in reply to: iskukoukku #56040 Ilmoita asiaton viesti
  Jouni
  Member

  Lainaus:
  29.12.2005 klo 21:53 tosori kirjoitti
  tänks. ajattelin vain ku uistimeen se ottaa perästä. mutta laitan niinku neuvoit

  Uistimeen hauki kyllä iskee useimmiten sivusta.

  in reply to: Heittohyrrä kysymys? #62290 Ilmoita asiaton viesti
  Jouni
  Member

  Hyrrässä taitaa olla 0.28mm ja kestää hyvin jumit. Tosin niitä ei paljoa tule sillä sen verran hyvin siima pelaa hyrrässä. Myös ul:ssa on samaa siimaa 0.14mm vahvuisena, joka toimii niin ikään erittäin hyvin; esim. jigipään koukun saa yleensä vedettyä suoraksi ennen kuin siima katkeaa.

  in reply to: Heittohyrrä kysymys? #62286 Ilmoita asiaton viesti
  Jouni
  Member

  Minäkin olen käyttänyt PP:ta hyrrässä ja hyvin on toiminut. Se on juuri sopivan löysää hyrrään ja siinä ei ole muistia. Fireline on taas turhan kankeaa eikä sillä ole hyvä heitellä. Ja PP on punottua, ja myös punottu on kuitusiimaa…

  in reply to: Uistinten värjäys #90599 Ilmoita asiaton viesti
  Jouni
  Member

  Haitta riippuu värityksestä, mutta ainakaan hajun takia ei tule ongelmia, sillä ei se kuivuttuaan miltään haise. Ja kyllähän niillä kalaakin on tullut.

  in reply to: Äänestys #63643 Ilmoita asiaton viesti
  Jouni
  Member

  Lainaus:
  27.11.2005 klo 14:32 lande kirjoitti
  iso haavi, helppo ottaa se kala, nostokoukkua en oo ikinä saanu ujutettua oikeaan reikään!!


  Mihin reikään se nostokoukku pitäisi ujuttaa? Haukea koukatessa laitetaan nostokoukku alaleuan alle, sen jälkeen napakka vetäisy jolloin koukku menee leuan alta läpi ja kala on sen jälkeen helppo nostaa veneeseen. Eikä tarvitse mitään oikeita reikiä etsiskellä. Hommassa on tärkeää se, että kala on rauhallinen jolloin ei tule huteja. Parhaiten tähän sopii lyhytvartinen ja pienisuinen nostokoukku. Lisäksi kala ei hommassa vahingoitu, joten vieheen irroituksen jälkeen se on helppo laskea takaisin, jos se on muuten kunnossa. Eikä koukut sotkeudu havakseen toisin kuin haavia käytettäessä.

  in reply to: Kuinka moni… #90538 Ilmoita asiaton viesti
  Jouni
  Member

  Täällä etelässä on tullut säännölisesti käytyä kerran-pari viikossa veneellä haukia nappaamassa. Saalistakin tulee erittäin hyvin. Vedet vaan alkavat jäätyä täälläkin joten kohta joutuu nostamaan veneen. Mutta tulee käytyä niin pitkään kun vaan voi.

  in reply to: hämähäkit #69878 Ilmoita asiaton viesti
  Jouni
  Member

  [quote title=”23.11.2005 klo 22:53 paarma kirjoitti]Kysymys kuului onko vaarallista hämähäkkiä suomessa!!

  Niin kuuluikin. Tai oikestaan se kuului että onko Suomessa myrkyllisiä hämähäkkejä. Mielestäni ”Kyllä on” vastaa kysymykseen erittäin hyvin. Ja toiseen kysymykseen eli ovatko ne ihmiselle vaarallisia on jälleen erinomaisen selkeä vastaus ”Rantahämähäkin myrkky ei ole ihmiselle vaaraksi”. Joten missä on ongelma?

  (sori offtopic)

  in reply to: Erä-Jesset #63832 Ilmoita asiaton viesti
  Jouni
  Member

  Itse ymmärsin tämän niin, että koukut olivat kyllä mukana, mutta niin surkealaatuisia ja tylsiä etteivät ne tartu edes sormeen.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 33 total)