Kala-Harri

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 807 total)
 • Author
  Posts
 • Kala-Harri
  Member

  on paljon ’Tapio Blombergin purkittamaa haukea ja hyvää on. Joten ainakin Tapion onkimat hauet menevät kaikki ihmisravinnoksi.

  Lohta ei oteta, se annetaan
  in reply to: Asehotelli uusi aseiden säilytyspaikka #184622 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  se aseiden säilyttäminen onkin suurin ongelma kotona. Ei maaseudulla aseongelmia ole siinä mittakaavassa ollut. Esim. Helsingistä aina lähdetään jahtiin johonkin maaseutupitäjään. Silloin voi ne aseet käydä hakemassa hotellista ja tuoda jahdin jälkeen sinne. Kun vielä puhdistuspalvelun ostaa, niin huoletonta on asehomma. Mutta maaseudulta lähdetään jopa kotiportailta jahtiin, joten ei mitään järkeä käydä ensin 178 km päästä asetta hakemassa (Utsjoki – Ivalo) jne. Maaseudulla osataan aseiden kanssa toimia hieman toisin kuin kaupungissa. Ja jos sen akan tahtoo nitistää, ei siihen asetta tarvita. Paskatalikollakin voi survaista mahasta läpi tai ajaa vaikka ämmän lingon läpi. Yleensäkin tappohommissa keinoja on vaikka kuinka.

  Lohta ei oteta, se annetaan
  in reply to: Asehotelli uusi aseiden säilytyspaikka #184605 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  MIssähän olisi Utsjokea lähin asehotelli. Kuka maksaa polttoaineet kun aamulla kahden maissa lähden hakemaan hirvipyssyä esim. Ivalosta että ehdin takaisin Utsjoelle hirvijahtiin. Onko yöportieeri hereillä tuohon aikaan. Ja sitten illalla lähden tuomaan takaisin pyssykkää. Jaa, että meinaanko viedä pyssyni sellaiseen hotelliin. No en varmasti, eikä lähde meidän perältä kukaan muukaan.

  Lohta ei oteta, se annetaan
  in reply to: Kala-Harri tenolla sivut #98372 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  kanssa samoilla linjoilla. En vain ymmärrä että miksi ei ole voimia soutaa yksillä airoilla, sillä Alaköngästä lukuunottamatta Tenolla ei ole edes kevättulvassa niin kovaa virtausta, etteikö yksillä pärjäisi. Siirtyivätköhän viime kesän mölyapinat Sirmasta Vetsikkoon, kun Sirmassa oli rauhallista. Joitain suvannovaraajia näytti olevan, mutta niistä ei kannata välittää, vaan jatkaa vain omaa soutua rauhallisesti. Jos oottopaikalle tullaan, niin siellä ei enää koko arsenaalia ryhdytä värkkäämään, vaan oottopaikka on sitä varten, että vuorollaan sujuvasti lähdetään soutamaan, eikä jätetä karmeita välejä. Voin ihan tuhansia tunteja soutaneen vinkata, että kannattaa lähteä mahdollisimman pian edellä lähteneen perään. Nimittäin edellä lähtenyt on saattanut omilla, vähän väärillä vieheillä ärsyttää lohen liikkeelle ja sitten heti perään toisenlaiset vieheet silmilleen saatuaan, nappaa kiinni. Näin on käynyt minulle sen kymmenet kerrat, joko itselle tai sitten takana tulevalle. Mitä pitempään lohi saa miettiä iskua, sen vaikeampi on sitä saada. Mutta kun solkenaan tippuu käikälettä silmille, niin pam, kohta vapa taipuu. Kyllä niillä airoilla näillä virtauksilla pystyy välimatkaa säätelemään ja pääsee soutamaan. Mitä siellä rannalla teppasee kallista aikaa tappaen. Kokeilkaahan suvannonvaraajat tuota keinoa, saattaa se vapa kerrankin taipua lohenpainosta, eikä tarvii tyhjää nyhjätä.

  Lohta ei oteta, se annetaan
  in reply to: Haspelit särkyy, vavat katkeilee.. #98480 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  Naseva ilmaisu. Vavantaivutuskone on helppo tehdä. Moottori, jossa on epäkeskopyörä. Siihen kytketään vapa ja pyörän pyöriessä vapa taipuu ja oikeaa. Vedonpituutta muuttamalla saadaan vapa enemmän tai vähemmän kyykkyyn.
  Sitten sellainen idea, että kehitetään kelanpyörityksen maailmanennätyskisa. Suomesta löytyy pari tusinaa hullua, jotka osallistuvat varmasti. Tehdään kelanpyörityksen maailmanennätys ja sillä Kinnesin ennätyskirjaan.

  Lohta ei oteta, se annetaan
  in reply to: Haspelit särkyy, vavat katkeilee.. #98472 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  Jari kirjoittaa asiaa tuosta nopeasta ”vanhemisesta”, mutta on asiassa mutta. Nykypäivänä on helppo tehdä laite, jolla testaan esim. jarrupalojen kulumista ja jarruvoimaa. Samoin saadaan tehtyä laite, joka testaa vavan vääntymistä. Eikä ole iso homma kehittää kone, joka kääntää sankaa taas ja taas ja taas..
  Kun nuo koneet rassaavat yötäpäivää esim. yhden kesän ajan, se tuottaa normikalastuksessa viidenkymmenen vuoden räpläyksen. Jovain siitä saa kestotestin helposti kasaan. Onhan meillä Räisäsen pellepeloton, joka voi kehittää vavantaivutuskoneen jne. Sitten vain homma käyntiin.
  jk. minunkin 12 kinttuinen perhovapa pamahti poikki Alaskassa kalan kanssa vääntäessä. Arvatkaa vain ottiko pattiin. Onneksi vasta reissun lopussa ja viimeisen päivän kalastin virppavehkein, mutta silti.

  Lohta ei oteta, se annetaan
  in reply to: Garmin Astro 220 Nordic #35355 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  Astro käyttölupaan liittyvää lisätietoa

  Modifioitu Garmin DC-40 koirapanta läpäisi Ficoran taajuusvaihteluun liittyneet testit. Koirapannat tunnistaa sarjanumerosta, joka on 216050699 ja siitä ylöspäin.

  Ficoran uudet ohjeistukset vaikuttavat osaan Astron käyttäjistä. Ficora ei enää myönnä uusia käyttölupia Astro DC-40 koirapannoille, joiden sarjanumero on PIENEMPI KUIN: 216050699.
  Laitteet, joille aiotaan hakea käyttölupaa Suomessa, DC-40 koirapanta pitää vaihtaa modifioituun versioon.
  Näissä tapauksissa Garmin Suomi Oy vaihtaa pannat veloituksetta takuuna. Ne voi lähettää Garmin-huoltoon postilla, takuupalautusnumerolla 617375.

  Kuluttajat, joilla on jo voimassa oleva VHF-lupa Astrolle, ei aiheudu mitään toimenpiteitä!

  Lohta ei oteta, se annetaan
  in reply to: Suurriista kivääri 375 vai 338 #183528 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  miksi se pitää olla järeä. Kun nuo kuvaamasi eläimet ampuu kaikilla laillisilla kaliibereilla aivan hyvin. Jotenkin ihmisille on muotoutunut käsitys, että autossa pitää olla kova ääni ja iso pakoputki, aseen pitää jyrähtää ja olla isoreikäinen vailla mitään perustetta, järkevää sellaista. Olen ampunut useita hirviä kyllä .375H&H mag. .370 sako mag. 9,3×62 ja siitä pienemmillä aina 6,5x55SE asti. Yhtä kuolleita kaikki tyynni laukauksen jälkeen ne ovat olleet.

  Lohta ei oteta, se annetaan
  in reply to: Metsästysblogeista #40378 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  On hyvä että nuorisosta löytyy aktiivisuutta. Tuntuu välillä että metsästäjiä on vain päälle viisikymppissä äijissä.
  Jatka ihmeessä myös kirjoitusharrastustasi. terveisin http://www.kalaharri.net

  Lohta ei oteta, se annetaan
  in reply to: Venäläinen kiikari #183224 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  löytyy pimeäkiikari. Olen kokeillut ja kirkasta kuvaa esittää.

  Lohta ei oteta, se annetaan
  in reply to: 20+ KULTAKALAKERHO / UHANALAISET KALALAJIT #98421 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  Puhahup kirjoittaa niin asiaa kuin vain voi. Mitä itse olen kalastanut eteläisillä merillä, kaikki marliinit on vapautettu. Sen mitä olen kalastanut pohjoisilla vesillä, en ole kyllä turskakannassa havainnut katoa, sillä niitä tulee väliin riesaksi asti (lue väsymykseen saakka). Eikä ison kalan vapauttaminen ole ongelma. Nyt esim. Thaimaassa kalastettiin isoja kaloja ja +20 kerhoon niitä saatiin aivan mielettömästi. Kaikkien vapautus onnistui kivuttomasti.

  Lohta ei oteta, se annetaan
  in reply to: Riistakamerakuvakilpailu osa 3 #38937 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  [img]http://www.eralehti.fi/keskustelu/s/img/user/300l_634656187948208208.jpg[/img]järjestä enää Erä -lehden puitteissa näitä kilpailuita. Mutta tällä hetkellä on menossa http://www.kalaharri.net sivuilla kisa, jossa palkintona on Retkitukun riistakamera. Käykäähän katsomassa. Tekniikka ainakin pelaa

  Lohta ei oteta, se annetaan
  in reply to: Riistakamerakuvakilpailu osa 3 #38935 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  Ilmeikkäin kuva on Timo Lahtisen kameralle tarttunut supikoiran pentu. Hänelle lähtee palkintona Rapalan viehepaketti. Jos Timo ottaisi yhteyttä ja kertoisi toimitusosoitteen. harri.kala@kolumbus.fi

  Lohta ei oteta, se annetaan
  in reply to: Kala-Harri tenolla sivut #98365 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  En ole lappalainen, enkä edes pidä itseäni muuna kuin muualta tulleena. Siksi ne jutut ovat juuri minunlaisia. Edelleenkin olen yrittänyt kertoa, että on täysin vapaaehtoista lukea minun juttua. Se ei ole pakko, eikä kansalaisvelvollisuus.
  Näin se joskus menee, että lappalaisista tulee lantalaisia heidän muuttaessa pois Lapista, mutta lantalaisista ei koskaan lappalaisia heidän muuttaessa etelästä Lappiin, hyvä 80asti. Lienet sinäkin lähtenyt jostain syystä pois Utsjoelta ja muuttunut siis lantalaiseksi.

  Lohta ei oteta, se annetaan
  in reply to: Riistakamerakuvakilpailu osa 3 #38934 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  Selvitän kuvat nousuviikolla ja palkintokuvio hoidetaan kuntoon. Tekniikka on pettänyt pahemman kerran. Palaamme pikaisesti astialle.

  Lohta ei oteta, se annetaan
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 807 total)