Vieras

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 106,515 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Palaute & Erän sisältö #12414 Ilmoita asiaton viesti
  ylläpito
  Member

  Vanhoille foorumin aiheille ei valitettavasti saatu arkistoa, mutta ne ovat onneksi toistaiseksi tallessa. Mikäli joku kaipaa jotain kysymystä tai vastausta, voimme yrittää etsiä ja palauttaa aiheen oikealle alueelle.

  in reply to: Aseharrasteet #11190 Ilmoita asiaton viesti
  Ismo
  Member

  Millainen magnum piekkari on pienriistan mehtuussa. Millaista luotia olette käyttäneet. Jos on kokemuksia kirjoitelkaa..

  ——————————————————————————–

  26.11.2003 14:39
  .22 win mag – Savage .22 win mag

  Meillä on kyseinen piekkari lintuja ei olla vielä ammuttu. Erittäin kevyt kantaa tarkka ainakin meidän savage. Käytetään kokovaippaluotia ei heijaa tuulessa niin paljon. Lintuja ei kannata yrittää yli 150 koska luodin lentorata on erittäin kaareva nyk. myös nuo panokset on aika halpoja 10 e 50kpl

  ——————————————————————————–

  01.12.2003 15:25
  .22 win mag – Erä S

  Oikeampi kaliiberi merkintä lienee .22WMR. Tuohon sadan metrinpaikkeille(+-20m) on lintuja putoillut. Itse olen käyttänyt reikäpäitä, eikä lihahukkaa ole suuremmalti tullut. Osumat olleet kaulan tyvellä. En tiedä yleisesti, mutta ainakin tuo mun Marlin on aika kranttu patruunoista, eli kannattaa koittaa monenmerkkisiä patruunoita. federalilla tulee 3lks/100m yhtäreikää.

  ——————————————————————————–

  in reply to: Aseharrasteet #11194 Ilmoita asiaton viesti
  Hunter
  Member

  Kertokaa omia mieltymyksiänne haulikonpatruunoista. Tiedän että se on haulikkokohtaista mutta kuitenkin olisi mielenkiintoinen kuulla kokemuksianne.

  ——————————————————————————–

  20.11.2003 21:47
  Gallup – Jaska

  Siitä on kolmisenkymmentä vuotta kun viimeksi aktiivisesti käytin haulikkoa, ja silloin patruunat ladattiin yleensä itse. Nyt kun omalla kohdallani on vireillä metsästysharrastuksen uudelleen elvyttäminen, niin innostun tässä muistelemaan tuon ajan kokemuksia. Silloiseen hanalliseen 1-piippuiseen (16/70-kaliberiseen, piipun pituus 79 cm) sopivat hyvin kaikki muut haulit väliltä 3,0 mm – 4,5 mm paitsi kaksi. Nimittäin 3,25 mm ja 4,25 mm olivat aivan toivottomia; niillä ei syntynyt ehjää kuviota.

  Minua kiinnostaakin nyt kysymys siitä, onko haulien sopivuus supistukseen enää niin merkityksellinen kuin vanhojen huopatulppien ja irtohaulien aikaan. Nykyiset muoviset haulikupithan ovat joustavia ja tavallaan tiivistävät hauliparven piipussa, jolloin olettaisi haulien läpimitan vaikutavan hajontaan vähemmän kuin vanhoja irtohaulilatauksia käyttässä. Onkohan tätä asiaa tutkittu, ja mitkä ovat tulokset haulikuppien vaikutuksesta?

  ——————————————————————————–

  21.11.2003 08:28
  Gallup – hzz

  Jaska,-minulla on samanlainen käsitys haulien sopivuudesta.Aloitin metsästyksen -70 luvun alussa hanallisella johon ei käynyt 3,25 ja 3,75 haulit.Myös kaksi seuraavaa haulikkoani ovat ollet käymättömiä näille em.hauleille.Silloin 70 luvulla tein koeammuntoja erilaisilla omatekoisilla haulikupeilla ja ne kyllä antoivat suppeamman kuvion.

  ——————————————————————————–

  26.11.2003 17:39
  Gallup – hartsa

  paras patruuna merkki on fortuna

  in reply to: Ulkoilu & retkeily #12090 Ilmoita asiaton viesti
  Tero
  Member

  Onko kenelläkään kokemusta savotta lumikenkien käytöstä?

  ——————————————————————————–

  24.10.2003 16:31
  Savotta lumikengät – Jabe

  Savotan lumikengäthän ovat ns. metsurikenkiä. Minulla on yhdet ja kestävyydessä ei ole ollut ongelmia. Soveltuvat erityisen hyvin työskentelyyn kevättalvella. Syksyllä uppoavat puuterilumeen lähes pohjia myöten.

  in reply to: Ulkoilu & retkeily #12091 Ilmoita asiaton viesti
  Pasi
  Member

  Ostamassa vaelluskenkiä kovaan käyttöön,mahdollisimman hyvät.Suosituksia? Joku kehui Huntereita… Mitä mieltä näistä?

  ——————————————————————————–

  09.11.2003 10:20
  vaelluskengät – Seppo Suuronen

  ERÄssä on käynnissä kaksi laajaa vaellus/varsikenkätestiä. Toisessa vertaillaan korkeavartisia ”jahtikenkiä”, toisessa naisten vaelluskenkämalleja. Tuloksia luvassa keväämmällä. Lehdessä on toki julkaistu useampiakin vaelluskenkävertailuja vuosien varrella, niistä saat tarkemmin selvää soittamalla lehden toimituksen sihteereille Pia Wasellille tai Satu Bahille, puh. (09) 15661.

  Seppo Suuronen
  pt/ERÄ

  ——————————————————————————–

  10.11.2003 13:09
  vaelluskengät – JariY

  Toi kysymys on sun lestistä kiinni, mitkä on parhaat mitkä ei. Mulle sopi HanWag lesti parhaiten ja vartta sopivasti. Kestäneet jo about 7 vuotta niin vaellukset kuin 5 vuotta putkeen koirankusetuslenkkejä kelissä kuin kelissä. Ei vieläkään vesi mene läpi mutta Vibram pohjat alkaa olla kulahtaneet pikkuhiljaa joten uusien osto edessä parin vuoden sisään. Sitten näkee mitä uutta tarjolla. Varrelliset sopii mulle koska Gummibootseja ei tule käppäilyyn käytettyä. Siitä vaan kauppoja kiertelemään ja sovittelemaan lestillesi sopivaa vaelluskenkää. Ei ole yhtä oikeaa tässäkään asiassa.
  /Jari

  ——————————————————————————–

  10.11.2003 14:55
  vaelluskengät – Seppo Suuronen

  Unohin mainita, että ERÄ-lehden nro 6/2003 sisälsi laajan katsauksen erilaisiin kenkämalleihin ja niiden valintaan liittyviin tietoihin

  Seppo Suuronen
  pt/ERÄ

  in reply to: Luonto #11744 Ilmoita asiaton viesti

  Hei! Olen keskustellut muutaman metsästäjän kanssa kokemuksestani, ja saanut sen kuvan, että olen kokenut jotain erikoista:
  Minä, kaupunkilainen, asuin mieheni kanssa puoli vuotta Karttulassa, 14 km keskustasta, keskellä ei mitään. Naapurit olivat parin km:n päässä, joten rauhallista oli. Emme hankkineet edes kotieläimiä juuri siitä syystä, ettei luonto niistä häiriintyisi. Siispä pääsimme näkemään jotain ihmeellistä. Talollemme oli kilometrin pituinen oma tieosuus, jota ajelimme autolla lähes päivittäin eri vuorokauden aikoihin. Kerran keväällä tulimme kotiin vasta klo 23 jälkeen. Näimme hiekkatiellä jänisemon kahden poikasen kanssa. Jänisemo imetti jälkeläisiään siinä auton valoissa, eikä lähtenyt karkuun. Automme oli noin 5 metrin päässä emosta. Imetys kesti ehkä pari minuuttia. Yhtäkkiä emo vain häippäsi omille teilleen ja poikaset jäivät ihmettelemään, minne syöttäjä hävisi. Poikaset lähtivät kahdestaan eri suuntaan kuin emo.
  Sama toistui neljä kertaa, koska vartavasten ajoimme tätä ihmettä katsomaan tiettyyn yöaikaan. Oli kuin heillä olisi ollut sopimus, että tavataan kevään pimeimpään aikaan. Poikaset olivat monesti aikaisemmin kuin emo. Ne odottelivat joko tien sivussa tai kivellä nököttäen ja toisistaan huolehtien ja mm. toistensa korvia pesten. Kun emo sitten ilmestyi kuin tyhjästä, poikaset menivät ja nappasivat nisistä kiinni. Emo istui laihana pitkät eturaajat harottaen kuin heinäseipäät. Joka kerran imetys kesti vain pari minuuttia, jonka jälkeen matkat jatkuivat taas eri suuntiin.
  Istuimme autossa valot päällä ja ihmettelimme. Ymmärsimme, että kuuluimme joukkoon. Eläimet olivat tottuneet automme sekä meidän ääniin.
  Alkukesästä imetysaika oli liukunut puolen yön jälkeiseksi lähemmäksi klo yhtä, pimeimpään aikaan kesäyöstä.
  Tätä ihmettä veimme myös lapset katsomaan, mutta silloin emo ei näyttäytynyt, koska äänet olivat vieraita. Lapset vierailivat luonamme vain viikonloppuisin, joten he olivat outoja jänisemolle.
  Tämän puolen vuoden aikana näimme hirviä yli 10, teerejä parvittain. Kevätaamuisin ukkoteeri herätti meidät pihakoivussa kukertaen. Myöhemmin alkukesästä se valtasi saunapolun ja piti reviiristään huolta siinä mekastaen. Pihajänis oli erikseen. Saukko saalisti pienen jokemme ympäristössä. Valtava majavanpato oli puolen kilometrin päässä. Sitä kävimme katsomassa joulun aikaan kovilla pakkasilla. Jäällä oli avannot sisäänmenoa varten, mutta majavaa emme nähneet. Joutsenet tulivat joelle huhtikuun lopussa. Mustarastas oli niin kesy, että tuli syömään leivänmuruja portailtamme ja liikuskeli pihapiirissä meidän kanssa. Minkin jälkiä oli keväthangella kuin olisi ollut suuremmatkin karkelot.
  Arvaatte varmaan, että koko ikänsä kaupungissa asuneelle, puolen vuoden jakso oli elämys ja terapeuttinen kokemus.
  Niin – ajatus tuli kyllä ottaa kuva harvinaisesta imetystapahtumasta, mutta olimme jänisemoa kohtaan hienotunteisia näin intiimissä asiassa ja suuren ihmeen äärellä!

  Terveisin Senja Sormunen, Kuopio

  ——————————————————————————–

  07.11.2003 16:43
  Jänisemo – Seppo Suuronen

  Kiitos Senja todella hellyttävästä jutusta, jonka olet lähettänyt tänne ERÄ-lehden nettisivuille. Tuollaista on mukava lukea.

  Seppo Suuronen
  pt/ERÄ

  ——————————————————————————–

  07.11.2003 18:46
  Jänisemo – keski-suomi

  Varmasti hienoja luontokokemuksia Senja. Eipä noita jäniksenpoikasia emonsa kanssa tosiaankaan usein pääse ainakaan noin läheltä tarkastelemaan.

  ——————————————————————————–

  in reply to: Vanhat keskustelut #12415 Ilmoita asiaton viesti
  susi
  Member

  ERÄn toimittajan aloittamassa susikeskustelussa oli paljon hyviä kommentteja.

  in reply to: Vanhat keskustelut #12416 Ilmoita asiaton viesti
  EräMK
  Member

  Katsotaan mitä voimme asialle tehdä, susikeskustelu alkoi kyllä välillä käydä liiankin kuumana. ;)

  in reply to: Palaute & Erän sisältö #12419 Ilmoita asiaton viesti
  EräMK
  Member

  Tässä tämä nyt on. Toivottavasti käyttö onnistuu kaikilta pienen opettelun jälkeen.

  Hymiöt ovat käytössä, ja keskusteluun saadaan sävyjä. B)

  Toisaalta voit korostaa tekstejäsi esim. lihavoimalla, kursivoimalla tai alleviivaamalla.

  Saat tekstiisi myös linkkejä toisille sivuille, kuten vaikkapa paikkaan, josta voit käydä tarkistamassa ennätyskalojen koot Suomessa.

  Kuviakin voi linkittää, mikäli käytössäsi on nettisivu, jolle olet tallentanut etukäteen kuvat, jotka haluat julkisesti näyttää. Muista, että netissäkin toimii tekijänoikeus.

  [ylläpito muokkasi tätä viestiä 18.12.2003 klo 14:20]
  in reply to: Uusi foorumi #12420 Ilmoita asiaton viesti
  ripe
  Member

  Vihdoinkin…oli jo aikakin

  in reply to: Palaute & Erän sisältö #12422 Ilmoita asiaton viesti
  öhöm
  Member

  Joululahjoja katsellessani minulle kerrottiin eräässä kalastusliikkeesta haavista, jossa on vaaka mukana. Eli kalan voi punnita haavissa ja sitten halutussaan laskea pois.

  Olisiko tämä sopiva tuote pienelle kriittiselle koekäytölle ?

  in reply to: testiehdotuksia #12423 Ilmoita asiaton viesti

  Tilattu on maahantuojalta heti, kun saadaan niitä Suomeen.

  Seppo Suuronen
  pt/ERÄ

  in reply to: Haulikon patruunat #11195 Ilmoita asiaton viesti
  fortuna
  Member

  Tuo nimi fortuna kuulostaa niin enteelliseltä… :saint:

  in reply to: Haulikon patruunat #11196 Ilmoita asiaton viesti

  Olen käyttänyt sellier&bellotin minimagnumeja haulilataus 42,5 g käytän haulikokoa 3,5mm soveltuu kohtalaisesti, myös metsolle mutta pyylle ja kyyhkysille 3,00mm hauli. Jos tietää että edessä olevassa metsikössä majailee metso niin ala piippuun 3,5mm hauli ja yläpiippuun 5,2mm hauli, myös muut panokset on käyny hyvin esim: Boar,Rottweil,Eley :D

  in reply to: Ulkoilu & retkeily #12126 Ilmoita asiaton viesti

  Onko erälehdessä ollut lumikengät testeissä???
  Oma muistini sanoisi että on mutta jos numeron saisin niin olisin kiitollinen…
  Rauhallista joulun aikaa kaikille erän lukioille!!!! :p

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 106,515 total)