Vanha haulikko

Home Forums Aseharrasteet Vanha haulikko

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #286702 Ilmoita asiaton viesti
  A-Mies
  Participant

  Kaverini on perimässä vanhaa haulikkoa.
  Krupp fluss stahl N nitro
  Tämän tekstin siitä löytää. Onkohan kysymyksessä arvokaskin peli.
  Haulikko on rinnakkaispiippuinen ja kaverini arvion mukaan se on
  valmistettu joskus ennen toista maailmansotaa. Eli kannattaako lähteä luparumbaan vai viedä vain ase suoraan poliisille romutettavaksi? Joiltakin amerikansivuilta on löytynyt arvioita, että sen arvo olisi
  jossakin tuhannen taalan tietämillä. Itse en vanhoille käyttöhaulikoille kovin suurta arvoa antaisi, mutta mikä on tämän palstan asiantuntijoiden arvio?

  #287053 Ilmoita asiaton viesti
  A-Mies
  Participant

  Nyt olen itse nähnyt ko. haulikon ja ylläoleva teksti tarkoittanee piippujen valmistajaa. Teksti oli molemmissa piipuissa. Itse haulikon tekijän merkintöjä en löytänyt. Koristekuviot ovat tyypillisiä sen aikaiselle saksalaiselle haulikolle. Tukki oli aika huonossa kunnossa. Arvioni aseen arvosta ei ainakaan noussut.

  #287112 Ilmoita asiaton viesti
  Pekka Suuronen
  Participant

  Krupp on kuuluisan kuuluisa teräsfirma, nykyisin entistäkin mahtavampi eli ThyssenKrupp. Leima tarkoittaa, että piipputeräs olisi sieltä kotoisin.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/ThyssenKrupp

  Fluss-Stahl taas on tavallaan vastakohta lankapiipuille, eli aihio on yhdestä puusta (siis teräksestä) tehty. N ja Nitro viittaavat saksalaisiin leimoihin, että haulikko joko valmistettu tai koeistettu Saksassa ja savuttomalle ruudille. Ajankohdaksi sanoisin mieluummin ennen ensimmäistä maailmansotaa. Savuttomat haulikot tulivat markkinoille 1880-luvun lopulta lähtien. Jokainen asevalmistaja, joka oli suolansa väärtti, laittoi nimensä aseeseen. Jos tuossa haulikossa ei ole mitään nimeä, niin en näkisi haulikolla kummoistakaan arvoa. Ei tuhatta taalaa Suomessa ainakaan. Jos sen veisi POHA:n huutokauppaan, missä on 50 euron minimihuuto, niin veikkaan että pataan haulikko joutuisi. Ja aselupa maksaa 79 euroa…

  #287114 Ilmoita asiaton viesti
  A-Mies
  Participant

  Kiitoksia vastauksesta. Nyt tiedän tuonkin eikä tieto koskaan ole pahaksi. Ihmettelinkin amerikanmarkkinoiden hintoja jotka löysin. He kun käsitykseni mukaan ammuskelevat siellä enimmäkseen halvemman hintaluokan kotimaisilla (made in USA) aseilla ja pitävät yli tuhannen taalan uutta haulikkoa jo kalliina. Ja tästa kyseistä haulikosta tonni menisi jo vitsin puolelle.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.