Reppu

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #391337 Ilmoita asiaton viesti
  Martti28
  Participant

  Hei .Mitä mieltä siellä lehdessä olette siitä jos poliisi ,noin vain ikäänkun varoilta,tutkii repun ja kelkan boksin jos vaikka löytäs alamitta kuhan tai eläviä ahvenia jotta pääsis sakottaan.Joskus aikoja sitten oli juttu tässä lehdessä,muistelen ettei niin saisi tehdä.Vastaatteko yleensä ja tai missä tässä lähetettyihin kysymyksiin?

  #391345 Ilmoita asiaton viesti
  Marko Korhonen
  Keymaster

  Terve! Poliisi on kalastuslain 99 pykälässä määritelty valvontaviranomainen ja pykälän 108 mukaan ”viranomaisella on oikeus tarkastaa, että vedessä, kalastukseen käytettävässä kulkuneuvossa tai rannalla oleva kalastusväline, pyydys ja saalis ovat säännösten ja määräysten mukaisia. Edellä 99 §:ssä tarkoitetulla viranomaisella on myös oikeus tarkastaa kuljetus- ja varastotiloja, joissa säilytetään kaloja tai rapuja.” Pakkokeinolain perusteella poliisilla on myös oikeus tutkia vaikkapa reppu tai kelkka, jos tarkastettavaa epäillään rikoksesta. Pakkokeinolaki tosin puhuu sellaisesta rikoksesta, josta voi seurata vähintään kuusi kuukautta vankeutta. Mutta kalastuslain perusteellahan noin voi toimia vähän pienemmänkin rikkeen toteamiseksi.

  Marko/Erä

  PS. En muista, että lehdessä olisi ollut aiheesta juttua, mutta keskustelupalstalla asiasta on ehkä keskusteltu vuosien varrella. Yllä oleva teksti ei sekään ole mitään herran sanaa, mutta veikkaan, että tuosta löytyvät keskeiset pykälät, joiden perusteella kalastusta voidaan valvoa.

  #394721 Ilmoita asiaton viesti
  Melissa
  Participant

  wow

  #394804 Ilmoita asiaton viesti
  Ronald
  Participant

  Kiitos hyvästä selityksestä …

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.