Poliisin haltuun tulleiden aseiden huutokauppa maanantaina 10.12.2018 Riihimäell

Home Forums Aseharrasteet Poliisin haltuun tulleiden aseiden huutokauppa maanantaina 10.12.2018 Riihimäell

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #306563 Ilmoita asiaton viesti
  Pekka Suuronen
  Participant

  Poliisille on voitu vuoden 2004 alusta lähtien luovuttaa ilman rikosoikeudellisia seuraamuksia luvattomat ampuma-aseet. Ellei ampuma-aseen omistaja itse myy poliisin haltuun luovuttamaansa asetta tai hae siihen hallussapitolupaa, voi poliisi myydä poliisin haltuun luovutetun ampuma-aseet omistajan lukuun.

  Poliisihallituksen Asehallinto järjestää poliisin haltuun otettujen aseiden huutokaupan aseiden omistajien lukuun maanantaina 10.12.2018. Huutokauppa alkaa klo 10.15 osoitteessa Konepajankatu 2, Riihimäki. Käynti on sisäpihan puolelta. Myytävien aseiden näyttö klo 9.00–10.00 em. osoitteessa.

  Liitteenä on tulostettava luettelo huutokaupattavista ampuma-aseista sekä huutokauppaehdot. Muutokset aseluettelossa ovat mahdollisia. Huutokauppaluetteloita ei ole myytävänä huutokauppatilaisuudessa. Huutokaupattavan aseen lähtöhinta on 50 €.

  Sisäänpääsy

  Huutokauppaan voivat osallistua henkilöt, yritykset ja yhteisöt, jotka ovat oikeutettuja hankkimaan aseen. Huutajalla on oltava mukanaan henkilöllisyyden osoittava asiakirja eli voimassa oleva passi tai henkilökortti, ajokortti ei kelpaa! Huutokauppa-alueelle on pääsy sallittu vain niille henkilöille, joilla on hankkimiseen oikeuttava lupa. Elinkeinonharjoittajan edustajan tulee esittää aseenkäsittelylupa ja keräilijän keräilijähyväksyntä ja voimassa oleva hankkimislupa.

  Ennen näyttelyyn pääsyä ostajan tulee ilmoittautua huutokauppaan. Ilmoittautumisen yhteydessä tarkistetaan ostajan hankkimiseen oikeuttavat asiakirjat ja henkilötiedot voimassa olevasta passista tai henkilökortista, ajokortti ei kelpaa. Tiedot merkitään ostajaluetteloon. Myös asiantuntijan ja lehdistön edustajan tulee ilmoittautua huutokauppaan ja henkilöllisyys tarkistetaan em. tavalla.

  Huutokauppahinnan maksaminen ja aseiden luovutus

  Aseet on maksettava ja vietävä pois huutokauppapäivänä. Huutokaupan sulkeuduttua ei ampuma-aseita enää luovuteta. Huudettuja aseita voi maksaa Visa-, Visa Electron-, V Pay-, MasterCard- tai Maestromaksukortteja käyttäen. Aseita ei voi maksaa käteisellä.

  Myytävien aseiden luovuttaminen

  Ampuma-aseet myydään ja luovutetaan vain luvanhaltijalle, ei valtakirjalla asiamiehelle. Yksityishenkilöille tai keräilijöille myytävät esineet luovutetaan ainoastaan huutohetkellä voimassaolevaa hankkimislupaa vastaan. Alkuperäinen lupa on oltava mukana. Poikkeuksena on aseen osan ostaminen. Tällöin henkilöllä on oltava mukana hallussapitolupa siitä aseesta, johon ostettava aseen osa liitetään.

  Ase-elinkeinonharjoittajan edustajalla on oltava aseenkäsittelylupa sekä asealan elinkeinolupa mukanaan. Ase-elinkeinonharjoittajia pyydetään käymään jo esineiden näyttöaikana huutokauppavirkailijan luona hankintaoikeuden selvittämiseksi.

  Asekeräilijä voi huutaa hänen keräilykokoelmaansa kartuttavan ampuma-aseen vain, jos hänellä on huutohetkellä voimassa oleva hankkimislupa.

  https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/polisenaxwwwstructure/75640_Huutokauppaluettelo_10.12.2018.pdf?88d21c4ca944d688

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.